Det tog bara några dagar efter lanseringen innan #Zelda: Breath of the Wild fungerade på pc, detta med hjälp av Wii U-emulatorn Cemu. Men den emulerade versionen hade väldigt vassa kanter: bara vissa grundläggande saker fungerade, och frameraten var sannerligen inget att hurra för.

Nu har en ny version visats upp, och den visar att det gjorts stora framsteg på kort tid. Högre framerate (om än inte särskilt snabb än), större värld och vapen och prylar som verkar fungera dugligt. Se själv.

Nintendo lär inte uppskatta den här tekniska bedriften. Företagets policy är att emulering leder till piratkopiering, förklarar man frankt. Återstår att se om man vidtar åtgärder mot Cemu och dess Zelda-emulering.

@grollo_92:"Oerhört felaktigt påstående "Vill Nintendo inte att man ska piratkopiera deras spel (till PC) borde dom själva skapat det till PC.". Anledningen att det bara finns till WiiU och Switch är för att Nintendo vill sälja sina konsoler och konsole... 30/03 Jag var tänkt att köpa en switch bara pga Zelda men om det går att spela så här måste man kanske ändra sig och spara några 1000. 24/03 Fast WiiU säljs ju inte längre. Men det var ju schysst av Nintendo att släppa BOTW till den konsollen för dom som redan äger den. 24/03 det är ju faktist sant :) 24/03 Exakt. Och Switch har ju inga spel 23/03 Nu är ju detta versionen till WiiU, men Switch-versionen borde framöver kunna portas till Nvidia Shield. Jag förstår ju att de vill sälja konsoler med sina exklusiva spel, men jag skulle uppskatta om de kunde släppa äldre spel, exempelvis till Wii och... 23/03 Saken är ju det att emulatorer är lagliga, att däremot distribuera romfilerna/spelen som hör till dom inte är det, så inte mycket att göra ett rättsfall av, dom säljer ju dessutom inte emulatorn. 23/03 Förvisso har du rätt i att det vore döden för Nintendos som tillverkare av konsoler att släppa sina storsäljare till PC, men varför inte göra som Sony och släppa spelen ett par år senare? Nintendo är faktiskt jäkligt knepiga och går sin egen slingriga... 22/03 Spelar ju noll roll , tycka vad man vill men du har fortfarande ingen rätt att piratkopiera då ditt argument är så långt från en rättighet man kan komma. 22/03 Oerhört felaktigt påstående "Vill Nintendo inte att man ska piratkopiera deras spel (till PC) borde dom själva skapat det till PC.". Anledningen att det bara finns till WiiU och Switch är för att Nintendo vill sälja sina konsoler och konsoler är ingenti... 22/03
Skicka en rättelse