Med en film som drog in dubbelt så mycket som den kostade att göra är det inte så konstigt.

De flesta gamers har en relativt negativ inställning till filmer baserade på deras favoritspel. Det är sällan de lyckas förmedla samma känsla, oavsett vilka toppskådisar som är med och hur många miljoner som pumpas in i projektet. Inte heller kritiker brukar ha särskilt snälla ord att säga om dessa kreationer.

#Assassin's Creed-filmen, som hade svensk premiär 11 januari, är ett sådant exempel. Baserat på 38 recensioner har filmen för närvarande endast 36 av 100 i betyg på Metacritic. "Problemet" är att den dragit in närmare dubbla sin budget, ett överskott på cirka en miljard kr.

Därför är det inte så konstigt att Ubisoft nu planerar att göra tv-serie av varumärket, det bekräftades Aymar Azaiza, Head of Contect, på Reddit igår. Enligt rykten är Netflix aktuella som partner men några ytterligare detaljer delades inte vid detta tillfälle.

Om du fick välja, vilken tidsålder tror du skulle funka bäst att göra serie av?

Det som gör AC till en spelserie värt att minnas som en "klassiker" är Dan Brown-elementet, alltså hur Templars och Assassins i hemlighet verkat i bakgrunden av i princip alla mänskliga maktordningar och konflikter de senaste 5000 åren osv. Allt detta... 25/03 Ja är också ett stort fan av spelen men alltså filmen var urdålig. Jag har inga förhoppningar om att en serie kan bli bra heller. 24/03 Är ingen riktig superfan av spelen men har ändå spelat igenom alla och haft stundtals roligt. Måste dock säga att jag tyckte filmen sög. Tjejen gillade den. Det säger nog det mesta om den. 24/03 Jag hade gärna följt Ezio Auditore (stavning?) i en serie. Klart de bästa spelen i serien dessutom. 23/03 Kan bli en riktig höjdare, lite Highlander-lik i stilen. Har hela tiden, sedan originalet, tyckt att spelet lämpar sig ypperligt för Tv-serifiering. (vilket fint ord) Edit: För övrigt får de väldigt gärna börja i originalet och köra det hela säsong ett.... 23/03 Yes! Precis min tanke när jag såg gilmen; Jag fattar att den fått -3 men som serie, då snackar vi! 23/03 En Netflix-serie av AC kan bli riktigt bra, om den blir för vuxna. 23/03 När vi pratar om filmen, hade varit bättre om den enbart hade utspelat sig i dåtiden, och hade fokuserat på de ideologiska skillnaderna mellan templars och assassins. Nu var det bara, templars vill ta över världen med en magisk pryl. En serie kan vara... 23/03 Vill påpeka att i budgeten så räknas sällan marknadsföring med, en kvalificerad gissning på vad det kostade är ~100 milj dollar. Så det är nog få inblandade som är lyriska kring filmens prestation. Även om det säkert gick helt ok. Jämförelsevis drog Pac... 23/03 Kunde inte Nexflix fixa så vi får mer FIREFLY istället ? http://i.imgur.com/VIt993A.gif 23/03
Skicka en rättelse