Blizzard justerar priserna.

Den 5 april höjs priserna för en rad tilläggstjänster för #World of Warcraft. Den vanliga prenumerationskostnaden påverkas inte, men de flesta andra tjänster prishöjs i vad #Blizzard beskriver som en "justering utifrån de regionala marknadernas villkor". Och tydligen behöver de europeiska priserna justeras upp.

Att byta namn kommer kosta 10 euro (mot 8 euro i dag), mounts stiger från 20 till 25 euro och en character boost går upp från 50 till 60 euro.

Blizzard har lagt ut hela listan med nya priser, och om du vill ha en lista med både nuvarande och framtida priser så återfinns den hos WoWhead.

Vad

Pris nu

Pris från 5 april

Race change

20 euro

25 euro

Helms

12 euro

15 euro

WoW Token

20 euro

20 euro

Character transfer

20 euro

25 euro

Guild transfer

30 euro

35 euro

En WoW-prenumeration kostar 12,99 euro per månad om du köper månadsvis. Köper du för ett halvår blir priset 65,94 euro, eller ungefär 11 euro i månaden.

Om man räknar på att man har haft ett aktivt konto sedan februari 2005 fram tills nu och kontot kostat en hundring per månad blir det 14400 kr. Om man sen räknar att dom haft minst 5.5 miljoner aktiva spelare sedan 2006 så har dom dragit in ungefär 79... 24/03 Problemet är just att de alldrig har gjort denna typ av förändring tidigare för någon region. Speciellt inte när dollarn var "toklåg", var nästan 16kr billigare i månaden ett tag att ha ett NA konto att spela på jämtemot ett EU konto. Att under en sådan... 24/03 Det finns ingen värld där dessa priser är rätt satta, tyvärr så går man ändå runt på dem. 24/03 Man hade väl förr väntat sig att det blir billigare allteftersom spelet blir mindre attraktivt, allt färre är intresserade av tjänsterna. Utbud/efterfrågan... För en som aldrig spelat spelet känns det *fruktansvärt* dyrt med en del av grejerna, samtidig... 24/03 Kan ni inte använda ordet "Helmets" istället för "Helms"? Standard så är ju "helm" något som har nå att göra med båtar och "helmet" är just en hjälm eller "huvudbonad som skyddar huvudet". (Och ja, jag vet att Blizzard själv använder "Helms" men... ja..... 24/03 WÄÄ WÄÄ! ?? 24/03 Jag ser inte riktigt problemet. Ja, det är dyrt - om du är den typen som ofta byter och använder flertal av dessa tjänsterna om och om igen. Men om jag finner att det är jätteviktigt att jag byter ras för någon anledning så känner jag ändå att jag får... 24/03 Nej, det kommer kosta lika mycket i månaden som innan. Grejen är som det står i artikeln: "justering utifrån de regionala marknadernas villkor" Blizzard höjer priset på dessa tjänster av samma anledning som Hearthstone packs: dollarn är stark, och dom... 24/03 Inte om dollarn går ner, vilket är bra för oss, men om dollarn går upp höjer dom inte heller. De höjer för att inflationen är högre idag. Att det inte "kostar" dom någonting spelar ingen roll, de tjänar inte samma på WoW som de gjorde för 10 år sedan... 24/03 Det var ju redan för dyrt, en justering åt andra hållet hade varit rimligare och förmodligen kanske dragit in en spelare eller två. 24/03
Skicka en rättelse