Efter mycket om och men har #Nintendo tagit klivet till mobilspelsbranschen. Mario gjorde IOS-debut i december förra året med spelet #Super Mario Run. Intresset var stort och spelet drog in 45 miljoner kronor första dygnet. Det slog även rekord i App Store och i slutet av januari hade titeln laddats hem 78 miljoner gånger.

Nintendo är dock inte nöjda med försäljningen. Det är Nintendo-chefen Tatsumi Kimishima som berättar för Nikkei Asia Review att försäljningen helt enkelt inte mött företagets förväntningar. Vilket kan ha att göra med att en del av spelet är gratis att prova, medan en annan kostar pengar. Istället är det Fire Emblem Heroes, ett gratisspel med mikrotransaktioner,som varit mest lönsamt för Nintendo på mobilspelsmarknaden.

Super Mario Run släpptes till Android igår.

Jag sa det precis, tvivlar dock på att du hörde. Så jag skriver det: "Dem" en gång till.. 27/03 Vilka girigbukar nintendo blivit. Pengarna räcker antaligen inte till deras uberlöer de kräver. 27/03 Tyckte spelet var kul, banorna är ju enkla men att ta alla mynt och så är trevliga utmaningar, men 24 banor för 109kr där det enda riktiga värdet är att samla mynt som i sin tur inte direkt låser upp eller ger någon större bonus? Hade dessa 24 banor var... 27/03 Min 2-åring gillar mobilspel så tänkte det här kunde ju vara någonting för honom. Han blev less efter första banan.. 25/03 Verkligen, känslan i spelet är horibelt. Kändes så onödigt också när super mario har så simpla kontroller i vanliga fall. 25/03 -Men det var en ny update i helgen som gjorde så att man nu kan spela hela LvL 1-4 slottet, (tidigare hade man bara 20sec demo) Lite nya items i gift boxen, osv. De här är nytt i gratis versionen.... ;) 25/03 Har kört sen igår och gillar det helskarpt som minispel. Att tävla mot andra (som ghost) var ett klart trevligt inslag. Utmaningen i spelet är grundligt utvecklad kring det faktum att gubben springer själv. 25/03 Spelet har bara 24 banor. 25/03 Låt oss säga att vi definierar "utmaning" på olika sätt i så fall. För mig betyder det att jag inte klarar ett problem (i detta fall t.ex ta alla gröna mynt på 1-3) utan att tänka igenom det hela och i en spelsetting även ha en bra exekvering. En annan... 25/03 Jag är inte den som sitter och försvarar nintendo, men att göra det du just säger skulle suga as säkert. Den där SKÄRMEN lämpar sig inte som kontroll... 25/03
Skicka en rättelse