I en humoristisk intervju av Eurogamer med den polska Witcher-författaren Andrzej Sapkowski får vi en inblick i hur serien kom till. Enligt honom har han alltid gillat fantasy men att genren under dåtidens Polen ansågs vara ämnade, enligt honom, för ”barn som var för dumma att ens onanera ordentligt.”

Men efter många om och men tillslut fick han sin första bok Blood of Elves publicerad år 1994. Något som visade sig vara en succé. Tillräckligt så att lägga grunden till vad som idag är The Witcher.

När de kommer till frågan om hur mycket han har tjänat in på spelserien visar det sig att han knappt dragit in något alls. Även om Sapkowski är väldigt imponerade av CD Projekt Reds presetation tycker han personligen att spel är korkade och hade därför väldigt lite tilltro i projektet. Något som ledde till att han valde att ta pengarna i hand, snarare än alternativet att få en procentuell vinst av intäkterna.

”Det var korkat. Jag var korkad nog att ge över allt till dem eftersom jag inte trodde på deras framgång. Men vem kunde förutse att det skulle bli så? Inte jag.”

Nu nästan 18 år efter hans senaste bok Lady of the Lake (1999) i serien ska den äntligen översättas till engelska.

Skicka en rättelse