I ett pressmeddelande annonserar GameStop att de kommer stänga två till tre procent av sina 7500 butiker runt om i världen. En effekt av 2016 låga siffror.

Beslutet lär inte förvåna någon som har hållit ett öga på butikskedjan. Enbart under sista kvartalet förra året rapporterade de en förlust med 13 procent, jämfört med 2015. En utveckling som fick företagets aktier att dippa med nästan en tredjedel.

Vad som däremot verkar gå bra är butikens olika collectibles-erbjudande. Något som dels har att göra med Pokemon-intresset och dels samlingstrenden som på senare år har vuxit sig allt starkare.

Då är det ju tur jag spelar mestadels på PC där det digitala priserna är klart bättre än de fysiska. Har inte köpt ett enda fysiskt PC spel på jag vet inte hur många år. Jag har även en PS4 och där kan jag hålla med om att de digitala priserna är dyra,... 31/03 OK. Det var på Game som jag köpte ett begagnat pc spel, kommer jag nu ihåg, som redan var reggat på Steam. De har så lika namn, (Gamestop/Game). 28/03 Håller med om priserna. Men pc-spel har inte sålts begagnat på gamestop någonsin. Så där är du fel ute. Men jag handlar inte där något mer, personalen är piskade och försöker kränga på en värdelösa repskydd och tvinga en att boka. Det säger att det är... 27/03 Jag har de senaste åren handlat nya pc-spel på cd-on, Ica-Maxi och Elgiganten. Där det är bra priser. Jag skulle aldrig handla på Gamestop pga deras hutlöst dyra priser. Till och med vissa begagnade filmer (som de sålde tidigare här i Sollentuna) kostad... 27/03 Tänker påstå att dina gissningar är helt felaktiga baserat på att GameStop är ensamma på svenska marknaden med att ta sina ockerpriser. De är även ensamma om att ta 599kr för tre år gamla begagnade titlar, det är tydligt att deras strategi är att ta ut... 27/03 Det var det icke. Det var alla möjliga sorters spel bland annat. 27/03 Ohhh, minnen. Kommer ihåg när jag gick in där på 90-talet. Fick syn på kartongen till första Command & Conquer i spelhyllan. På den tiden hade man inte fått reda på så mycket om spelet, mer än det jag läste på kartongen. Ångrar inte köpet. 27/03 Och som butik så sysslar inte spelbutiker med välgörenhet heller, dom tar nypriserna för att dom inte har något val. Men klaga inte på dom, klaga på utgivarna som kräver såna hutlösa priser. Att en kedja som elgiganten har spel inne vid releaseveckan... 27/03 Spela roll. Tradition var awsum på den tiden. Sen blev de giriga, flyttade till gallerian å sålde till EB games eller vilka det nu var all went downhill from there. 27/03 Nåja, det var ju deras kanske den tredje lokalen Tradtion huserade i, men utan tvekan den bästa. 27/03
Skicka en rättelse