”Plan Escape”-nedräkningen når noll sent ikväll.

Under senare år har vi fått se nysläpp och HD-trimmade versioner av #Baldur's Gate, #Baldur's Gate 2 och #Icewind Dale. Kulturgärningar ftw! Med tanke på rykande färska #Torment: Tides of Numenera (som ju också är riktigt bra) vore ju det på sin plats även med en nyversion av 1999 års superklassiker #Planescape: Torment, den temastiska föregångaren, fick en ny chans för en ny generation rollspelare – och vi ser ut att bli bönhörda.

Sajten planescape.com har i nuläget bara en klocka som tickar ner och 23:00 ikväll ska något hända. Exakt vad vet vi inte, men mycket – för att inte säga allt – pekar på en nyversion av Planescape: Torment, vilken precis som ovan nämnda trio utvecklas av #Beamdog.

Trent Oster, studiochefen, tweetade länken till teasersajten för några dagar sedan och även om han kallar det för "Plan Escape" säger källkoden något annat. Konverterad till ASCII får vi de fem bokstäverna P, S, T, E och E. Alltså: #planescape-torment-enhanced-edition|"Planescape: Torment Enhanced Edition. Frågor på det? Nä, tänkte väl.

Även om du förstås kan modda originalet från 1999 har Beamdog gjort det till en vana att även introducera nya karaktärer. Eller ska vi säga ovana? De nya karaktärerna i Baldur's Gate kändes inte lika vassa som de gamla och risken är att de i Planescape, som ju ständigt firas för sitt intrikata berättande, blir än värre. Vi ska dock inte gå händelserna i förväg. Chansen finns ju att Beamdog fattat beslutet att bara trimma det estetiska och lämnat berättelsen därhän.

Skicka en rättelse