Chris Avellone är inblandad och nyversionen släpps redan om ett par veckor.

Precis som väntat räknade "Plan Escape" ner till #Planescape: Torment Enhanced Edition. Det innebär alltså att den intrikata rollspelsklassikern från 1999 går samma väg som Baldur's Gate, Baldur's Gate II och Icewind Dale tidigare gjort, och återigen hittar vi #Beamdog bakom spakarna. Releasen går av stapeln redan den 11 april och priset är just nu nästan skamligt låga 134 kronor hos GOG, och det kommer förstås även att släppas via Steam.

Den här nyversionen har kanske ännu mer gynnsamma förutsättningar att lyckas då Beamdog slagit sig samman med Planescape: Torments starke man, legendaren Chris Avellone. Det är han som ska se till att gameplay-uppdateringarna, buggfixarna och förbättringarna ska stämma överens med hans vision för rollspelet. Det känns tryggt, eller hur?

Musiken är remastrad, flärden har uppdaterats till 4K och för att rollspelet ska kännas mer som ett spel av modernt snitt finns nyheter som tab-highlighting, area-zoom, quickloot och så vidare. Läs mer på officiella sajten och börja tagga för spelvärldens kanske smartaste rollspel – någonsin.

Skicka en rättelse