Det kusliga mmo-spelet The Secret World stöps om och blir gratis!

I början av månaden avslöjade Funcom att de tänker starta om sitt mmo-spel The Secret World. Nu har det avslöjat fler detaljer kring nylanseringen.

Secret World Legends blir namnet på nyversionen. Målet är att uppdatera spelet så att det känns mer som ett modernt actionrollspel, vilket bland annat innfattar "ambitiösa förändringar" i stridssystemet och progression. Även grafiken ska förbättras.

Betalningsmodellen blir free-to-play och Funcom lovar att allt material (inklusive framtida material) kommer vara gratis för alla. Secret World Legends släpps via Steam någon gång i vår och det går att anmäla intresse för en beta på officiella sajten. Där finns också en FAQ för spelet.

Värt att notera är att nuvarande The Secret World fortfarande kommer existera i sin nuvarande form. Det ska inte gå att föra över karaktärer från The Secret World till Secret World Legends, utan alla börjar om från början. De som spelat tidigare ska dock kunna ta med sig vissa kosmetiska föremål till det nya spelet.

En annan grej som kan vara värd att notera är att de beskriver Secret World Legends som "a shared-world action RPG", inte ett mmo. I en intervju med mmorpg.com berättar game director Roman Amiel:

As a Shared World RPG, we have reduced the maximum amount of players that can enter a playfield. While adventuring, you will still meet a few strangers here and there, but the focus is on you, and your friends if you choose. You are following your character's story, your experience won't be affected by hundreds of other players nearby trying to kill the same monster.

Agartha has been redesigned to be even more of a central hub to the game. You will be able to meet with hundreds of other players and group up before going on your journey.

Tack till waeress för detta #nyhetstips!
Riktigt coolt. Kommer att försöka hålla mig till Open Beta i alla fall, så får vi se hur känslan i spelet är då! 01/04 Funcom skickade nyss ut den första större vågen av invites till closed beta. Fler omgångar kommer att följa under kommande veckor. Det kommer att ske flera wipes under beta perioden. Det kommer att avslutas med en open beta där dom räknar att behålla... 31/03 Håller med. Men kanske lite längre fram när det går att få mer detaljer? Dom har väldigt lite som kan berättas just nu utöver vad som dom har svarat i intervjun jag länkade. Kollar man intervjuer på andra siter så är det typ identiska svar och info om... 30/03 Ah, tack. Tusan. Vore ändå skoj med en intervju här på FZ! 30/03 @73mpl4R: Här är en ganska bra intervju från MassivelyOP: http://massivelyop.com/2017/03/29/exclusive-interview-funcom-on-the-secret-world-legends-reboot-and-the-end-of-updates-for-the-secret-world/ 30/03 Instämmer, tror att det är helt rätt väg att gå. Hoppas att de kollar lite på The Division, som jag tycker gör combat och RPG-elementen helt rätt, och vore applicerbart på The Secret World. Vore kul att veta hur omfattande förändringen är, om de bara... 30/03 Hehe :) Min första karaktär var Dragon faktiskt, den andra var Templar och sen senaste jag började på nu i höstas var Illuminati. 30/03 Jag tror ju att combat systemet och progression systemet kommer att förändras så pass mycket att det är därför dom valde den här vägen. Följande scenarios är gissningar då detaljerna hur det nya ser ut är allt för små: Alt1. Släpp uppdateringen på nuvar... 30/03 @Panerad Groda: Håller med! Önskar att de hade gjort om combat och UI på den existerande versionen istället för att dela på spelarbasen och förmodligen göra så att TSW slutar existera helt. Var riktigt hypad när jag hörde att de tänkte satsa mer på spel... 30/03 Funcom är ett märkligt företag. De gör spel som ger oss unika upplevelser men haltar samtidigt på minst ett ben i processen. För mig som älskade TSW känns detta lite som ett hån. Trailern visar inte någonting nytt, samma cutscenes som i originalspelet... 30/03
Skicka en rättelse