Dags att skaka liv i det gamla kriget?

Efter (för) många år med modernt krigande verkar branschen ha snappat upp att många gamers vill se mindre av exoskelett och übermoderna vapen, och istället få kriga i det välbeprövade andra världskriget.

Nyligen ryktades om Call of Duty: WWII, och med anledning av det tog Randy Pitchford, talför chef för Gearbox, till Twitter för att antyda att man har något WW2-relaterat på gång. Vilket givetvis för tankarna till ett nytt Brothers in Arms.

Det började med en tweet från Rami Ismail på Vlambeer, som beklagade sig över CoD-seriens eventuella återgång till WW2 som krigsskådeplats. Pitchfords svar lyder "Då kommer du hata något som vi gör."

Med tanke på Gearbox spelhistorik (och köparnas längtan efter uppföljare) är ett nytt Brothers in Arms den naturliga gissningen. För några år sedan snickrade man på Brothers in Arms: Furious 4, men projektet lades ner och en del av idéerna flyttades över till Battleborn. Men eftersom det spelet närmast kvävdes av ett visst Overwatch känns en fortsättning där mindre sannolik än att Pitchford & co skakar liv i Brothers in Arms igen.

I övrigt har Gearbox hintat att man jobbar med Borderlands 3 och ett nytt Duke Nukem. En uppföljare till Aliens: Colonial Marines har man såvitt känt inte sagt något om. Bra så.

Blir 2017 WWII året må tro? :) Battalion 1944 Call of Duty WWII och Brothers in Arms. 31/03 Gillade Brothers in Arms-spelen och ser gärna en fortsättning på den historien, nästa anhalt skulle väl vara ardenneroffensiven isåfall, om man följer samma gäng dvs. (första spelen var ju under invasionen av normandie, medans spel nummer två utspelade... 30/03 Jag förstår vad du menar och jag gillar cod 1 och 2, men jag hade så kul i cod 4, WaW och Blops1. De senare spelen är skit. Hatar jetpacks och space-magic, i alla fall i CoD. Hade de gjort ett nytt ww2-spel och lugnat ner sig med alla "extra-saker" så... 30/03 Problemet med cod sedan ~2009ish är ju just att även om de byter tema så är det exakt samma sak, mängder med bling, insta gratifications. Du har även otroligt mycket random elements och spel låsta till 100% matchmaking. Det går liksom inte ens forma en... 30/03 Hoppas att de behåller den taktiska biten i så fall. Risken är ju att det blir ett till generiskt actionfokuserat fps som man sett 10000 ggr. 30/03 Det var ganska uttjatat ett tag, men nu är det near future som man är hyfsat trött på. Men jag håller med, jag vill gärna ha ett bra WW2-spel (helst H&D3, men det kommer inte hända) Hade ju varit kul om de kunde variera sig lite mer. Speciellt CoD-spele... 30/03 Ja dom skrotade som tur var deras "Brothers in Arms: Furious 4". Hoppas på en riktig uppföljare till Brothers in arms hell's highway. 30/03 Om det är något som är uttjatat så är det ta mig fasiken just exoskelett och hittepåvapen. 30/03 Ja vad grymt! Har länge suktat efter mer klassiska krigsspel, utan moderna vapen. BF1, som jag älskar stillade denna hunger. Men, måste ändå medge att man suktar lite mer efter WW2-krig med dess fordon och vapenarsenal! Och nej, WW2 är INTE uttjatat! 30/03
Skicka en rättelse