Nu kanske man kan se vad som händer i snabba shooters.

Twitch är utan tvekan den största sajten för spelstreaming men sedan Youtube började erbjuda samma tjänst, som dessutom såg bättre ut, har det varit svårt att motivera den lägre kvalitén. Snabba shooters såsom Overwatch har sett väldigt grötiga ut men nu öppnar Twitch upp för snyggare streams.

Med officiellt stöd för 1080p och 60 fps, samt att man ökar bitrate-nivåerna från det tidigare taket på 3,5 megabit till upp till 6 megabit. Kombinerat med att de nyligen såg över sina transcode-möjligheter borde skillnaden bli markant.

Man varnar dock för att detta kräver en ordentlig uppkoppling (och dator) och att det alltid är bättre att ha en stabil stream än en snygg som tappar frames.

Dubbel post 31/03 @GarfieldPower: Om du syftar på professionella spelare så är situationen helt annorlunda. Proffs spelare behöver inte intäkterna från streamen utan det är en fråga om publicitet och att värna om fansen som i sin tur ger intäkter via sponsorer . Det kan... 31/03 @GarfieldPower: jo men jag streamar inte från pc utan via ps4 eller xbox one 30/03 Det ställer du in i programmet du streamar i, OBS som exempel stödjer detta och Xsplit bör också. 30/03 Skulle gärna vilja se även att man kunde få ändra hur lång fördröjningen är på streamen. 30/03 Med ditt resonemang skulle de koreanska spelarna inte streamat hos Azubu för ett par år sen, har du fans så följer de till din plattform, Twitch är just nu den största, där har man även möjlighet att fånga upp tittare som kanske inte vill byta plattform... 30/03 @GarfieldPower: Jag tror du missförstår. Att streama på youtube är säkert jätte bra men för de som är i behov av inkomsterna från sitt arbete som streamer så verkar detta inte riktigt fungera lika väl som på twitch. 30/03 @MattiAce: Den anledningen är att Twitch fanns före "gaming" delen av Youtube och har således en större andel användare. Alerts är kopplat till ditt Google konto så ska inte vara något problem, själv får jag mail vid subs/comments etc. Youtube är lättar... 30/03 @GarfieldPower: Hur fungerar donationer och alerts på youtube? Det finns en anledning till att twitch används av professionella streamers medans youtube användes av antingen youtubers som streamar nån gång då och då eller som ändå inte har någon inkomst... 30/03 Eller så kör man 8k 1080p@60 på Youtube, Twitch chat är det enda som är bra där, VODS och liknande är mycket sämre. 30/03
Skicka en rättelse