Automagisk systemstädare.

Microsoft meddelar att årets första stora Windows 10-uppdatering, Creators Update, släpps den 11 april. För gamers finns två större skäl att uppmärksamma uppdateringen:

  • Game Mode

Ett läge som optimerar operativsystemet för spelande, genom att ge mindre resurser till andra processer i systemet. Game Mode är primärt tänkt att ge stabilare prestanda, snarare än kraftig prestandaökning. Tekniken finns redan i Xbox One, och den aktiveras manuellt med en knapp i Windows 10:s Xbox Game Bar (nås med Windows-knappen + G).

  • Streaming via Beam

Windows 10 får en inbyggd streaming-tjänst via Beam. Aktiveras också den från Xbox Game Bar.

Creators Update blir den andra större uppdateringen av Windows 10 sedan operativsystemet släpptes sommaren 2015. Microsoft säger att den blir gratis, vilket kan väcka farhågor om att det kan ändras i framtiden. Men det är bara worst case scenario-spekulationer, och den 11 april kan du alltså uppdatera ditt Windows 10 utan kostnad.

Då kan du även binda nyckeln till ditt MS konto. Sedan borde det inte vara något problem att aktivera på en ny PC. 01/04 @Makkapakka: Jag tror du missuppfattat. Det handlar inte om att det är svårt att få tag på själva licensnyckeln. 01/04 Finns program för att utvinna nyckeln. Gör det innan ny PC, det gjorde jag :) 01/04 Har inte möjligheten att göra det då mitt moderkort gick sönder och kortslöt den gamla processorn på köpet på något jävla vänster. :| 31/03 @Molotov: Jag vet inte om det handlar om "omöjliga", eller om de helt enkelt inte orkar ta reda på hur det ligger till. Men du har helt rätt. Om man ringer och aktiverar över telefon så släpper de vanligtvis igenom aktiveringen utan att bråka om det. 30/03 @Bennii: ett samtal brukar lösa även det om man gar oem license. Dom är inte omöjliga på ms. 30/03 Jag gjorde samma misstag. Men jag lyckades sätta i mina gamla delar igen (moderkort, fläktar, och ram-minnen) installera windows utan cd-key, sen byta jag till mina nya delar igen, sen hitta jag nånstans där jag kunde välja att uppdatera min hårdvara... 30/03 En OEM-licens är bunden till hårdvaran som den ursprungligen installeras på. Om du gör för stora ändringar i hårdvaran är nyckeln ogiltig eftersom det inte längre anses vara samma dator. Oavsett om nyckeln från början var legit. 30/03 Din nyckel bör vara bunden till ditt MS konto. Bara kontakta MS support så kommer det lösa sig, om din Win10 var legit. 30/03 Problemet jag ser är att x-box game bar är involverad, en feature jag enbart haft problem med. 30/03
Skicka en rättelse