Okänd framtid för den unga VR-entreprenören.

VR-headsetet Oculus Rifts upphovsman Palmer Luckey har lämnat ägarföretaget Facebook.

Det meddelar en Facebook-representant via ett uttalande till Ars Technica, där man beklagar att Palmer går vidare men inte säger något om orsaken.

Palmer will be dearly missed. Palmer’s legacy extends far beyond Oculus. His inventive spirit helped kickstart the modern VR revolution and helped build an industry. We’re thankful for everything he did for Oculus and VR, and we wish him all the best.

Palmer Luckey har flera gånger hamnat i hetluften. Han antydde en prislapp på omkring 350 dollar för en Rift, och det uppskattades föga att priset sen landade på 699 dollar – dubbelt så mycket. Det blev inte bättre av att han sen kallade Oculus Rift "obscent billig".

Och i höstas blåste det rejält kring honom, efter att det framkommit att han skänkt 10 000 dollar till en organisation som låg bakom så kallade "shit posts", memes som smutskastade Hillary Clinton under den hårda kampen mellan henne och Donald Trump i presidentvalskampanjen. Han kritiserades av flera spelutvecklare, men i ett uttalande klargjorde han att han inte sympatiserade med Trump.

Efter höstens bråk blev det tyst om Luckey, tills Oculus i december gick ut med att han är kvar i företaget, fast i en annan roll. Men nu verkar Palmer Luckey ha gjort sitt hos Oculus och Facebook, och hur 24-åringens framtid ser ut återstår att se.

Tack till JRico för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse