Accepterade inte att en kontroversiell spelare bjudits in.

I april drar Blizzard igång den månadslånga turneringen The Hearthstone Global Games med 48 deltagande länder. Varje land får skicka fyra stycken spelare som valts ut genom en kombination av prestationer och omröstningar i communityt. Ett av Tysklands bidrag, Mats “P4wnyhof” Kathage, är dock så illa ansedd av andra spelare att många hotade med att hoppa av turneringen om han blev vald, däribland svenska Sebastian “Forsen” Fors.

Kathages dåliga rykte startade redan för tre år sedan då han deltog i samma turnering han var med och organiserade, och hans lag lyckades ta sig vidare till slutspelet via regelverket. Han har även anklagats för diverse andra osjyssta förehavanden, såsom att manipulera mängden tittare i sina streams.

Trots detta blev Kathage vald till Tyskland bidrag, och flera spelare valde då att inte delta turneringen, inklusive Fors. Han ersattes av Jeffrey “Sjow” Brusi som många borde känna igen från Starcraft 2-scenen.

Där kunde historien ha slutat, men Blizzard valde att kliva in och stänga av Kathage och hans lagkamrat Thomas “Sintolol” Zimmer.

Dear community,

In the light of recent, inappropriate, and unsportsmanlike comments made by Thomas “Sintolol” Zimmer and Mats “P4wnyhof” Kathage, we have decided to rescind their invitation to represent Team Germany in the upcoming Hearthstone Global Games.

We’re in the process of identifying replacement players, and will reach out to them privately.

- The Hearthstone Team

Det svenska laget består nu av följande spelare:

  • Powder

  • Ostkaka

  • Orange

  • Forsen

@Oggmeiler: Jag förstår inte heller... 10/04 Läste lite om detta på andra håll. Tysken i fråga höll i en turnering för 3 år sedan (eller när det nu var) och manipulerade reglerna för att få sitt lag vidare till slutspel. Sen misstänks han också för att manipulerat antalet tittare på sin stream,... 31/03 Bra gjort. Är lite nyfiken på vilka uttalanden han gjort som hjälpe till i beslutet att kicka honom, men jag misstycker inte till att man lyfter fram sportsmannaandan...finns alldeles för många skitstövlar inom sporten. Som alla jäkla dykare inom fotbol... 31/03 E-sport verkar ha lämnat barnstadiet bakom sig. Nu är det big-money och fusk som gäller. Trist. Någonting dör när amatörstatusen försvinner; även om det givetvis blir möjligt för folk att livnära sig på spel och det är ju kul. 31/03 Fast va? Sjow tog ju över Forsens plats. Varför är Forsen med på listan? 31/03 "och hans lag lyckades ta sig vidare till slutspelet via regelverket" Hade det inte varit värre om hans lag tagit sig vidare utanför regelverket? :P Eller syftas det till att det var tvivelaktigt röstat eller något i och med att de också organiserade... 31/03 Rädd för som i att han ska ge dom stryk eller att han är duktig på Hearthstone? Det senare är det nog ingen risk för, om man ska gå efter hans stream och hans framgångar i turneringar. Om man manipulerar tittare på Twitch, så hamnar man högre upp på akt... 31/03 Låter som folk är rädda för tysken, vem bryr sig om att han har manipulerat mängden tittare i sina streams? vad har det med hans skicklighet i hearthstone att göra? 31/03 Då kan både du och jag ta helg! 31/03 En väldigt stor ankdamm i såna fall haha Alliance FTW, för övrigt. 31/03
Skicka en rättelse