The Secret World stöps om till Secret World Legends i vår. Vi väntar fortfarande på mycket information om denna nylansering, som skippar mmo-etiketten och istället förvandlas till "shared world action rpg". Tack vare en matig intervju hos massivelyop får vi några svar.

En av de viktigare nyheterna i Secret World Legends är att combat-systemet görs om från grunden. I intervjun får vi veta mer konkret vad det innebär: nu måste du sikta med dina vapen (med musen) och träffa dina måltavlor för att göra skada. Vänster musknapp är primär attack medan höger musknapp är alternativ attack. Plats för potions och mat kommer finnas på din action bar. Med andra ord blir det mer av actionrollspel och mindre "klassiskt mmo" över systemet.

Intervjun bjuder även på fler detaljer. Vi sammanfattar dem nedan i punktform.

  • Betan är igång och folk kommer bjudas in kontinuerligt. NDA gäller, så räkna inte med överflöd av intryck och information från spelarna.

  • Spelets "ability wheel" försvinner och ersätts av ett nytt system som ska vara enklare att förstå.

  • När du skapar en karaktär väljer du en deck (en sorts klass) som har tillgång till två vapen. Alla andra vapen måste du sedan köpa för en valuta i spelet (som vi gissar går att köpa för riktiga pengar också). OBS: alla som redan äger The Secret World kan länka sitt konto för att få alla vapen gratis.

  • Ingen "mob locking" på fiender, det vill säga så får alla som slår på en fiende personlig loot.

  • Rustning går att "mata" med annan rustning. På det sättet kan du levla föremål du verkligen gillar, fortsätta använda dem genom hela spelet och förvandla dem till blå, lila och legendary-status.

  • Systemet för kosmetiska föremål ska förbättras

Andra delen av intervjun publiceras imorgon. Håll utkik på massivelyop.com.

Skicka en rättelse