Vi förblir en aning skeptiska med tanke på gårdagens datum.

Enligt Jez Corden, redaktör på WindowsCentrals Xbox-avdelning, har ett större medieföretag fått titta närmre på Xbox Scorpio. Men den största nyheten är att allmänheten kan få en chans att lära sig mer om Microsofts nya konsolarkitektur redan under nästa vecka, med flera månader kvar till årets E3.

Det är sedan tidigare känt att Xbox Scorpio beräknas få ett övertag när det kommer till rå GPU-kraft, som ska överskrida såväl den egna plattformen Xbox One som Sonys Playstation 4. Till detta beräknas maskinen även ha 12GB GDDR5-minne, i jämförelse med 8GB i standardutförandet av Xbox One.

Det är än så länge inte känt vilken publikation det är som har varit på besök hos Microsoft, men Jez Corden väljer att svara "kanske" på ett tweet som föreslår teknikkanalen Digital Foundry, som är kända för sina tekniska analyser av spel och hårdvara.

Jez Corden lovar vidare att de inte handlar om något april-skämt, men medger samtidigt att information han gett kanske inte visar sig stämma till hundra procent. Självklart kommer vi att följa upp detta när mer information finns tillgänglig.

Scorpio är nog den första konsolen på länge som faktiskt väcker intresse. Kommer troligtvis inte införskaffa en men är nyfiken på att se vad det innebär. :) 03/04 @kadavriak: som Playstation Neo 03/04 Jag trodde hela Xbox Scorpio (coolhetsgrad ett på det namnet btw...) var ett Aprilskämt. Men det är alltså på riktigt???? 02/04 Snart kommer iaf Sea of thiefs och Crackdown 3, sen har dom säkert andra spel dom jobbar på inför Scorpio. 02/04 Jag har avstått från att köpa mig en Xbox One och slim. Så en Scorpio ska jag köp mig. :) 02/04 Rätt val av Microsfot vore att släppa scorpio till Destiny 2s release då de verkligen blivit ett flagskepp för konsoller! 02/04 Ok, nu skulle jag kunna döda för Uncharted 4 och Horizon: Zero Dawn MEN...jag har aldrig köpt en konsol för dess exklusiva titlar. Jag köper konsol efter den jag gillar mest att spela på och det är tveklöst Microsoft och Xbox sen Xbox 1. Däremot finns... 02/04 Ok. Tack för infon. Trodde GDDR5 minne hörde till grafikkort endast av nån konstig anledning. :) 02/04 Ny hårdvara kan ju vara trevligt men den är svår att sälja utan spel som lockar och MS verkar ha stagnerat rejält när det gäller exklusiva spel. Jag vet inte hur långt det räcker med multiplattformsspel som ser aningen bättre ut på en 4K-TV. 02/04 Det är 8gb ddr3 i xbox one som utför allting, sedan finns där 8gb flashminne för enbart appar som man kör vid sidan av under tiden men gör annat, dvs så kallade snap-appar. Ps4 körde på 8gb gddr5 till allt redan från början vilket är en utav anledningar... 02/04
Skicka en rättelse