Microsoft verkar bygga muskelmaskin.

Helgens rykten om Project Scorpios nära förestående presentation följs av fler uppgifter om att Microsoft täcker avtäcka sin hårdvaruuppdaterade, kraftfulla Xbox One-konosl innan E3-mässan i juni.

Windows Central har fått tag på en lista som avslöjar vilka spel somk kommer köras i äkta 4K, alltså inte uppskalat. Microsofts egna spel finns förstås med, där Forza Motorsport 7 (släpps sannolikt i november) blir det stora dragplåstret. Men också spel från tredjepartsutvecklare kommer erbjuda denna ögonfröjd, däribland Rockstars glödheta western-uppföljare Red Dead Redemption 2 och Dices Star Wars: Battlefront 2. Andra spel som sägs ska köras i 4K är nästa Call of Duty (CoD: WWII, enligt rykten) och Fifa 17.

Project Scorpio ska alltså släppas innan året är slut, och det bir en dyrare och avsevärt kraftfullare maskin än de vanliga Xbox One- och Xbox One S-maskinerna. När maskinen presenterades på E3-mässan i juni 2016 sa Microsoft att den får en beräkningskapacitet på ungefär 6 TFLOPS, vilket inte är långt från ett Geforce GTX 1070 (levererar ca 6,4 TFLOPS). Hur mycket Scorpio kommer kosta är okänt, men klart är att PS4 Pro kommer möta sin prestandamässiga överman. Hur långt det räcker i jakten på köpare återstår att se.

@Mortaigne: men fortfarande usla exclusives och massa spel som är bättre på PC. 04/04 Det hade jag helt missat, om det stämmer blev Scorpio helt plötsligt lite intressantare igen. Jag har väl inte följt mer än lite halvt vad som kommit ut på tex sweclockers och fz, vilket innan har stämt in rätt bra om man kollat på tidigare konsoler.... 04/04 Blir ju inte suddigare om du får en perfekt pixelmappning då 4K är ju 2x1080 i både höjd och bredd (dvs 4ggr fler pixlar). Beror lite på din TV. 04/04 Jag tänkte mer att min TV har ju native 4K så om jag kör en 1080p källa så kommer massa "4K pixlar" få representera en "1080 pixel" vilket gör allt suddigare. Nästa grej är ju Aliasing vilket blir riktigt tydlig i 1080p men maskeras av eventuell AA (om... 04/04 Finns inget som tyder på att Scorpio skulle köra med liknande CPU (Jaguar) som tidigare Xbox utan allt tyder på att det blir en Ryzen processor. Varför ska du kommentera just en sådan sak som du inte har någon koll på? Du kan inte alls ha följt nyheter... 04/04 Lär väl införskaffa ett i brist på annat. Trots man nyss byggt ny dator för svindyra pengar. Dock för första gången sen PS2 är jag mer sugen på Sonys i brist på de PS-exklusiva spelen. Xbox har ju verkligen NADA konsollexklusiva spel av värde i dag. För... 03/04 Jo det är sant, det var bättre uttryckt. Dock är det kanske inte helt fel att utgå ifrån att de 6 TFLOPS Microsoft sagt Scorpio kommer ha troligtvis basera sig efter AMD-kort, liknande RX 480. Men att det kommer bli någon monster maskin med GTX 1070 pre... 03/04 Det enda det anger är hur många flyttalsoperationer som kan utföras per sekund. Det kan inte användas som ett reellt "prestandaindex". 03/04 Scorpios 6TFLOPS kommer nog inte vara i samma nivå som hur nvidia räknar 6TFLOPS. AMD och Nvidia verkar räkna annorlunda, tex ett RX 480 har en beräkningskraft på 5 834 GFLOPS, medans GTX 1060 som är allmänt kraftigare har en beräkningskraft på 4 372... 03/04 Du har helt rätt i att en bra 1080p tv kan ge mycket bättre bild än många billiga 4K apparater. Min förra Panasonic plasma är ett bra exempel som presterar än idag i topp-klass. Men den fick ersättas med en oled vilket ger fantastisk bild i 4k med hdr... 03/04
Skicka en rättelse