Och Zelda är coolare än GTA och CoD, enligt generation Z. Generation Y håller inte med.

I en ny undersökning gjord av Google tar man reda på vad unga/kidz/generation Z tycker är coolt. Coolt är, enligt studien, lika med vad man bryr sig om, vad som gör en upprymd och har inte sällan att göra med framtidsdrömmar och förhoppningar. Coolers!

400 amerikanska ungdomar i åldrarna 13–17 år har deltagit och bland killarna är dator- och tv-spel det de flesta tycker är coolast , samtidigt som blott två procent av tjejerna sätter spelen främst. De i sin tur tycker kläder, mode och musik har större betydelse.

Det coolaste spelet (eller spelserien) är enligt undersökningen The Legend of Zelda (även om tryckfels-Nisse hellre skrev "Ledgend ), medan Call of Duty: Black Ops blir tvåa och Grand Theft Auto får nöja sig med tredjeplatsen. Med i topp sex är också Pokémon, Minecraft och CS:GO.

Pizza, Netflix, glass, och böcker är också coola saker enligt generation Z. (Agree på den kvartetten.) Xbox är ett coolare varumärke än Playstation (generation Y, i åldrarna 18–24, tycker tvärtom), men coolast av dem alla är Youtube. Wall Street Journal är däremot inte coolt alls.

Fotnot: Undertecknad använder vanligen inte emojis i sina texter, men han ville vara cool. Förlåt.

@Pettor: Notera att jag inte säger de är SÄMRE på teknik - det bara finns ett generellt ointresse. Att du träffat många som är intresserade är ju bra - det behövs fler kvinnor inom teknikyrken. Ang idoler finns det gott om kvinnliga förebilder för tjeje... 06/04 Coolt, Kidz! Men det riktig coola är Windows Live för pc, kolla upp det, en utmärkt tjänst vi gillar. Finns även tillförlitliga Windows 10 och dessutom en ny hyrtjänst hos Xbox live som vi tror mycket på. 06/04 Artikeln baserade sig på vad ungdomar i USA tycker! Ställ samma fråga i Japan eller i Sverige så får vi helt olika svar! Det skulle vara intressant att veta vad folk tycker i Sverige! Vilken konsol vi i Sverige gillar mest mellan Xbox, Playstation eller... 05/04 Håller med, klart som sjutton att det är skillnad på killar och tjejer, men då snackar vi fysik och hormoner, inte vad folk tycker om att göra. Larvigt rent ut sagt att tro att ens kön på något sätt skulle definiera vad man blir underhållen av. 05/04 http://i.imgur.com/KtaZcGK.jpg 05/04 Fast det gör mig personligen ledsen att folk lägger mycket tro på genetiken här. Så många tjejer jag träffat som är så jävla duktiga på teknik och konstant känner att de inte hör hemma där. Tro sjutton det är så. Har ingen personlig erfarenhet av att... 05/04 Xbox är ju made in America medans Playstation är gjord av skelögda kommunister. 05/04 På sätt och vis, ja. Män och kvinnor är olika varandra, och gillar olika saker mer eller mindre. Det är något som följer majoriteten av folkslag över jorden. Män är mer intresserade av teknik (generellt sett) och grejer som är relaterade med elektronik... 04/04 Ducka, nu kommer PK maffian. 04/04 Vi får hålla ihop gubbar. Den dan Pearl Jam anses ocoolt pausar jag nog mitt deltagande. 04/04
Skicka en rättelse