Filmatiserade spel som brukar bli så bra!

Du vet alla de där bra filmerna som bygger på spel? … Nä, inte vi heller. Spelvärlden tycks dock övertygade, trots kalkonrullarna, om att det går att göra bra filmer baserade på spel. Kanske kan filmen som bygger på We Happy Few bryta förbannelsen? Det är Variety som avslöjar planerna.

Compulsion Games ska slå sig samman med Gold Circle och Dj2 som ska producera filmen. I nuläget söker man med ljus och lykta efter manusförfattare och således vet vi inte exakt vad filmen kommer handla om – men spelet ger oss förhoppningsvis en tydlig fingervisning.

We Happy Few är ironiskt nog ännu inte släppt, men det är sedan förra sommaren "släppt" via bland andra Steams early access och Xbox game preview. Det äger rum i oktober 1964 i en alternativ verklighet där Hitler och nazisterna tappade greppet om Tyskland, som sedermera blev ett tyskt imperium. Detta fortsatte att kriga och tog bland annat över Storbritannien.

Det är där survivalspelet tar sin början, i den fiktiva staden Wellington Wells. En grupp "måttligt hemska" människor tvingas fly från en livstid av glad förnekelse. Droger, retrofuturism och otäcka masker är några av ingredienserna som tillsammans skapar något slående vackert. Det borde åtminstone gå att göra en estetiskt tilltalande film av det här. Men en bra film? Vi får väl se.

Skicka en rättelse