Uppgraderingen av Xbox One är redo att visas upp för världen.

Klockan 15:00 på torsdag kommer vi att få bevittna den stora presentationen av Xbox Scorpio. Det avslöjar Eurogamer i en tweet, där sajten också avslöjar att de har exklusiva rättigheter.

– För att reda ut det hela: Digital Foundry kommer hålla i en exklusiv Xbox Scorpio-presentation på Eurogamer nu på torsdag, skriver man kort men kärnfullt.

Redan i helgen spekulerades det i att Eurogamer och Digital Foundry hade norpat åt sig rättigheterna och att en presentation skulle ske i veckan – och så blir det alltså.

Igår hälldes bensin på elden när det tisslades och tasslades om vilka titlar som skulle komma att köras i äkta 4K, alltså inte uppskalat. Vad sägs om Forza Motorsport 7, Red Dead Redemption 2, Star Wars Battlefront 2, Fifa 17 och nästa Call of Duty?

Det återstår att se exakt hur kraftfull Xbox Scorpio blir, men klart är att PS4 Pro kommer att få se sig omkörd i ren kraft. Det återstår dock att se vem som vinner kampen om spelarna.

På torsdag klockan 15:00 är det alltså dags och FZ kommer förstås att hårdbevaka det hela.

https://www.youtube.com/watch?v=RE2hNrq1Zxs 06/04 Nja, det är inte bekräftat alls. Mindre än en timme kvar, så vi får snart se, men jag tror varken vi får se själva konsolen, priset, eller ens det slutgiltiga namnet i dag. Tror det kommer handla mestadels om själva specifikationerna i dag. Jaguar eller... 06/04 Problemet har aldrig varit att man inte kan få till prestanda... Utan det handlar om pris. Kommer Scoprio bli kraftigare än PS4 Pro så kommer den naturligtvis kosta mer också. Ett ganska stort problem när det kommer till konsolmarknaden. Något Sony fick... 06/04 Microsoft pushar ju verkligen Windows 10 som en spelplattform och de gör detta med hjälp av Xbox. Känns som att allt fler spel släpps både på krysslådan samt PC plus att man får en extra kopia för att kunna köra på respektive maskin. 05/04 @Devan: Delvis men det är viktigt att spelen flyter på ordentligt, det är därför man behöver prestandan! Som PC spelare är man van att köra spel i 60 fps och 1080p sedan 10 år tillbaka. Konsolerna är inte där riktigt med laggande spel osv. Det är inte... 05/04 @Everztar: Hur ska du spela ett Xbox exklusivt spel som Halo på PC utan en Xbox? Finns ju inte direkt en emulator och än mindre en PC version. 05/04 Håller med. Har både Xbox one och PS4 men Xboxen används bara till Netflix nu för tiden. Skulle jag vilja spela någon av spelet så funkar det bra på min PC. Blir ingen scorpio för mig, men kul för er som väntat på den :) 05/04 Jag är galet nöjd med min PS4 Pro och de PS4 exklusiva spelen jag skaffat där men ser inte lika stor poäng med en Xbox Scorpio om spelen ändå finns till Win10. 05/04 @Walter S.A. Iego: Javisst, 30fps som oftast är konstant är ju verkligen maximalt. Utvecklare hinner aldrig lägga så mycket tid de behöver eller vill. Endast utvecklare som inte lyder under något spelhus som kan lägga tiden och pengarna som behövs. 05/04 Vi har kommit så långt nu att tekniken har överträffat spelen. Det jag menar är att spelutvecklarna ännu inte har lärt sig bemästra tekniken eller få tiden att räcka till, till sina projekt. 05/04
Skicka en rättelse