Denuvo är ett kopieringsskydd som förr ansågs vara helt piratsäkert. Sedan blev skyddet crackat, men utvecklarna menade att det ändå fyllde en funktion då cracken tog tid, vilket höll spel borta från piratscenen under den initiala säljperioden.

Nu verkar det som att piraterna blivit så pass framgångsrika att man kan börja ifrågasätta om den inställningen fortfarande stämmer. Pcgamesn rapporterar att nysläppta Mass Effect: Andromeda, som använder just Denuvo, crackats på mindre än två veckor. För Resident Evil 7 gick det ännu snabbare – spelet knäcktes på blott sju dagar.

Nu återstår det att se om utvecklarna kan trolla fram lösningar som sätter käppar i hjulen för piraterna, eller om Denuvo börjar spela ut sin roll. Piratskyddet har kritiserats för att drabba hederliga konsumenter på ett negativt sätt.

http://i.imgur.com/R4HLBQj.png 17/04 Hej hallå, är alla glada vänner? 17/04 @Makkapakka: I USA motsvarar manslaughter det svenska brottet vållande till annans död. T. ex om du kör full och råkar köra över någon så denne avlider. Second degree murder är ett icke överlagt mord och alltså dråp. Och jo, du är visst en mördare om... 17/04 @Makkapakka: Manslaughter är att likställa med Vållande till annans död. 17/04 Du har ju bra koll på varför mord/dråp , stöld/grov stöld varför de kallas olika och har olika straffsats. Varför är det så svårt att särskilja på stöld och piratkopiering och kalla det för vad det är och inte "en slags stöld" , nej det är inte "en slag... 17/04 Jag förstår hur du tänker, men du har fel. Din identitetspolitik fungerar inte i verkligheten, där vi har en lagbok. "Men hur kan du påstå att en "kopia" inte ersätter ett köp... Om du betalar för spelet i fråga får du ju en kopia också. Vad är skillnad... 17/04 @Araxes: Men hur kan du påstå att en "kopia" inte ersätter ett köp... Om du betalar för spelet i fråga får du ju en kopia också. Vad är skillnaden??? Hela handeln består ju av olika kopior. När en extremt stor del av handeln består av digitala kopior.... 17/04 [Obs! Ironi] Ja jag menar poängen är densamma , både rån , mord och människorov med dessa extra termer är ju brott så varför kalla dem för olika saker? , det är ju brott!!! Lixom Potato potato , poängen är den samma. [ironi off] Det är inte samma sak ,... 16/04 Det du missar är att ingen förlorar på en kopia som inte ersätter ett köp, vilket är skillnaden mot en stöld, då förlusten sker oavsett. Om det är nåt som är lågbegåvat är det att likställa saker som faktiskt inte är ett dugg lika varandra bara för att... 16/04 @Araxes: Men alltså... Det är ju bara rent av lågbegåvat att göra skillnad på att olovligen tillförskansa sig tillgång till någon annans copyrightade produkt eller rent av stjäla det. Båda innebär att du har nått som inte är ditt och som du inte har bet... 16/04
Skicka en rättelse