Minst 10 000 kr i böter om flertalet nycklar är felaktiga på en månad.

Det finns flertalet sidor på nätet som förutom att sälja egna cd-nycklar (vad det ordet nu betyder år 2017) erbjuder andra en marknad att kränga sina på. Detta har skapat en del problem då skumrasktyper krängt nycklar köpta med bland annat stulna kreditkort. Många av butikerna försöker att tvätta sina skamfilade rykten och nu menar Kinguin att de tar i med hårdhanskarna mot fusket.

I en uppdatering av deras användaravtal står det nu att om 50 nycklar visar sig vara "felaktiga" inom en 4-veckorsperiod kommer säljaren att få böter. Boten baseras dels på ett grundbelopp om 1000 euro (cirka 9 500 kr) plus hälften av omsättningen nycklarna stått för under perioden.

Hur denna böter ska kunna indrivas är dock något oklart.

Tack till Greenz för detta #nyhetstips!
Köper aldrig från enskilda personer, utan från rena spel nyckel saiter. Plus att jag ta buyprotection varje gång. Typ 30kr extra. D e d värt. 07/04 Relaterad nyhet EroGamer: http://www.eurogamer.net/articles/2017-04-06-gearbox-partners-with-controversial-game-key-reseller-g2a-for-bulletstorm-full-clip-edition-bundle Eller direkt från TB: http://www.twitlonger.com/show/n_1spp1mm TL:DR: GearBox hotar... 07/04 Har använt både Kinguin och G2play i flera år, stött på problem med nycklar 2/20 - där enda som behövde göras var att skriva till supporten med bildbevis om vilket felmeddelande jag fick när jag försökte registrera nyckeln. Pengarna tillbaka eller en... 07/04 Jag håller med om att för mycket inflytande av någon eller några parter är dåligt. Men när det kommer till just spel så är det ju lite så att folk gillar deras spel och köper dessa. Folk nämner sällan Blizzard, fast dom har ju sjukt stort inflytande och... 06/04 Gamersgate, Bundlestars, HumbleBundle m.m har oftast mycket lägre priser och de är "officiella" återförsäljare för Steam och uplay nycklar. Kolla annars på isthereanydeal hemsidan där man kan se lägsta digitala priset på marknaden. 06/04 Hur hade dem tänkt att detta skulle va möjligt att genomföra? Kinguin borde fan stängas, Bara smuts som handlar där. 06/04 Det vore visserligen bra, men STEAM och Origin och Uplay ska inte ha monopol på spelmarknaden tycker jag. De har på tok för mycket inflytande som det är nu. 06/04 @ompalompa: Väldigt intressant att det kan handla om penningtvätt den vägen. Det hade jag aldrig ens tänkt på. Kanske blir att köpa dyrare vägar framöver, eller åtminstone läsa på lite bättre var nycklarna kommer ifrån. 06/04 @Molotov: Långtifrån alla stulna nycklar stängs av, för små utvecklare är det sällan värt tiden och negativa PR att göra detta. Och har dom ett svagt DRM så är det kanske inte ens möjligt att stänga av nyckeln om den redan är använd. Både tradera och... 06/04 Aldrig haft problem med Kinguin (eller deras G2Play), ser det snarare som en bra marknadslösning på Steam/Origins "nya PC-spel för €59"-prissättning. Positivt att de vidtar åtgärder mot bedragare dock. 06/04
Skicka en rättelse