Nintendo verkar fortsätta sin tradition med att inte sälja konsoler med förlust.

När priset på Nintendo Switch presenterades var det många som tyckte det låg för högt. När det dessutom inte ingick något spel sprang totalkostnanden för ett komplett paket iväg direkt och många ifrågasatte varför de skulle betala mer för Switch än till exempel ett Playstation 4 eller en Xbox One S.

Medan både Sony och Microsoft haft som taktik att ibland sälja sin hårdvara med förlust för att få marknadsandelar, och tjäna igen det på spellicenser, har Nintendo alltid haft som filosofi att gå med vinst från dag ett. Det verkar även gälla Switch då ett japanskt företag plockat isär och analyserat konsolens innanmäte.

Deras uppskattning säger att kostnaden för en enhet är 257 dollar, och med ett rekommenderat återförsäljarpris på 299 dollar finns det ändå hundralappars marginal. Nu är detta bara uppgifter från ett företag så ta det med en nya salt.

Tack till mill för detta #nyhetstips!
Gällande jämförelser mellan MS, Sony och Nintendo är ju faktiskt Nintendo ett helt annat företag än de båda andra. Sony och MS kan ju i praktiken hantera sina spelavdelningar som del i något mycket större. Nintendo är ju ett spelföretag och inget annat.... 06/04 Uppenbarligen bryr sig inte folk så mycket... vilket är bra. 06/04 Slår inte PS4 prestandamässigt, så därför måste hårdvaran vara antik...... 06/04 Värt varje krona. 06/04 Om jag inte minns fel så släpptes PS4 för 399$ och gjorde en förlust på runt 50$ vid release. 06/04 Du kan inte jämför Switch med PS4 och Xbox one. Både PS4 och Xbox one har fått nya förbättringar hela tiden som gör dom billigare att producera och då pratar jag inte om slimmen som släpptes. Jämföra en telefon som Samsung går inte heller att för dom... 06/04 Rätt usel marginal ändå. Jämför med Apple vars Iphone 7 kostar ungefär samma i produktionskostnad som Nintendo Switch men sedan säljer den för 6-7000 kr. Källa: http://macworld.idg.se/2.1038/1.665796/apples-galna-marginal--sa-mycket-kostar-iphone-7-att-... 06/04 "Tillverkningskostnad" tror jag det heter :) //Språkpolisen 06/04 Nintendo har ju sålt antik hårdvara för högt pris sedan Wii, och det tycks tyvärr funka. 06/04 Jag tror inte en Switch kostar över 2000 kr att tillverka! Är det någon som vet vad en mobiltelefon kostar att tillverka eller ett vanligt grafikkort ( tex. GTX 1060) eller CPU till en PC? Skulle vara väldigt intressant och veta vad en Xbox one eller... 06/04
Skicka en rättelse