Du som inte hann - eller orkade - läsa vår genomgång av dagens Xbox Scorpio-presentation kommer här en snabb sammanfattning i punktform.

Tidigare i eftermiddags presenterades Xbox Scorpio - en uppgraderad modell som följer upp Microsofts nuvarande spelkonsol Xbox One. Lanseringen ska ske under julsäsongen 2017, och de viktigaste nyheterna är som följer:

  • Processorn är en åttakärnig specialdesignad AMD-krets som körs i 2,3 Ghz (2,13 GHz i Playstation 4 Pro).

  • Grafikkretsen är även den specialdesignad, körs i 1172 MHz och har en beräkningskapacitet på 6 teraflop (Playstation 4 Pro når 4,2 teraflop).

  • Scorpio får hela 12 GB GDDR5-minne och minnesbandbredd på 326 GB/s (8 GB GDDR5 och 218 GB/s för Playstation 4 Pro).

  • Scorpio stöder spel i 4K-upplösningar och 60 fps, och 4K-upplösningen kan skalas ner för att ge bättre bildkvalitet på 1080p-skärmar.

  • Scorpio är bakåtkompatibel med Xbox One-spel och kommer förbättra bilduppdatering även för spel som inte uppdaterats med Scorpio-stöd.

  • Systemkretsen kyls via en kombination av vattenkammare, kylfläns och fläkt.

  • Trots den kraftfulla systemkretsen ska konsolen vara kompakt, och utöver en inbyggd 4K Blu-ray-spelare är även systemets nätaggregat inbyggt i konsolen.

  • Hårdvarans kontrollsystem är skräddarsytt för DirectX 12, vilket bland annat ska ge bättre utnyttjande av flera processorkärnor.

  • Pris och lanseringsdatum är än så länge okänt, men Xbox Scorpio ska lanseras någon gång under fjärde kvartalet 2017.

Xbox Scorpio kan köra befintliga Xbox One-spel i 4K-upplösningar med högre grafisk kvalitet och ändå inte maxa hårdvarans kapacitet.

Jag har sagt det i flera år och MS säger det nu. VR måste mogna och enda stället det kan göra det är på PC. När VR har skapat standarder så är det redo för konsol. 08/04 Håller med, lite av en anledning till att jag köpte en "New 3DS XL" för en månad sedan och har 9 spel (har även 8 NDS spel) till den (ökas mer och mer), jag äger inte en ps4:a eller en xbone. 07/04 Får hoppas att de inte får samma åksjukefaktor som en del fått med PSVR isf. https://www.youtube.com/watch?v=s7N8WOuUg8U 07/04 MS har sagt att de lanserar VR för Scorpio 2018. De fokuserar på VR för PC i förstahand. 07/04 @xverminator: Angående dina frågor har vi egentligen bara fått svar på en: Scorpio kommer vara bakåtkompatibel med allt som Xbox One stöder, alltså även Xbox 360-spel. Richard från Digital Foundry har sagt i en annan video att de emulerade 360-spelen... 07/04 Vem fan bryr sig om kraft när det inte finns bra spel till ... jag skiter fullständigt om den är lite starkare än ps4 pro eller nintendos nya konsol. Jag vill bra spel. Alla idioter pratar om kraft och 4k vad hjälper det om det inte finns bra exklusiva... 07/04 Det ser riktigt lovande ut, nästan för bra för att vara sant! Hoppas bara kylningen blir bra så den inte låter som en dammsugare i vardagsrummet, samt att priset hamnar under 5000 kr. Nu är ju Scorpio i typ samma klass som en gaming PC för 10.000 om den... 07/04 @OttoSam: Ja det är frågan, om man bara tittar på rena specifikationer skulle Microsoft kunna sälja en sådan samling komponenter för mindre än 6000 kr, men med tanke på att både processor- och grafikkrets har speciella tillägg och att de dessutom använd... 07/04 tl;dr = "Too long; didn't read" 07/04 @Fearnox: självklart så var ju ps3 bra på spel som var optimerade för konsolen men det var ju stort sett bara ps3 exlusiva spel. Även dom spelen du nämner är just ps3 spel. Men eftersom dom flesta spelen släpptes multiplattform så drog ps3 kortare stråe... 07/04
Skicka en rättelse