För ett par månader sedan utannonserade Paradox den första stora expansionen till grand strategy-spelet Stellaris. Utopia är namnet på tillägget som helt enkelt går ut på att bygga en utopi i rymden.

Expansionen ger dig några verktyg för att nå det målet, både fredliga och våldsamma varianter. Genetisk ingenjörskonst eller ett cyborg-imperium kanske kan låta frestande så här en torsdagskväll?

Utopia släpps idag och blir ditt för runt 20 euro. Nedan kan du spana in lanseringstrailern och en features-lista direkt från ett pressutskick signerat Paradox.

  • Megastructures: Build ringworlds or Dyson spheres to make the most of your star system, adding prestige and power to those who wield this technology.

  • Habitat Stations: Your subjects can orbital habitat stations. No longer will you be forced to fight costly wars to house a burgeoning population.

  • More Evil Empires: Use your subjects as domestic servants, battle thralls...or food.

  • Indoctrination: Before bringing a pre-FTL civilization in to the galactic community, it’s important that they believe the right things. Guide the primitives to follow your true path.

  • Advanced Civics: Three new civics for your empire to aid in the dynamic story-telling that Utopia excels at – syncretic evolution, mechanist and fanatic purifier.

  • Hive Minds: Can you master the challenge of ruling an empire that is one collective consciousness?

  • And more: New events, new decisions and the mystery of The Shroud.

Grejen är att mot slutet av mid game - början av late game, när man i princip upptäckt hela galaxen finns det 20-30 AI-motståndare, alla med stora jävla flottor som ska flyga runt hela galaxen. Jag läste något om att det mestadels är flottornas fel att... 08/04 @hellspooned Paradox storstrategiska spel inklusive Stellaris är långsamma pausbara realtidsspel. Det finns ingen definierad tidsaspekt som begränsar antalet aktioner, som det gör i omgångsbaserade spel. Hur de sen tekniskt löst det bakom kulissen vet... 08/04 Fast det är inte ett realtidsspel, det bara känns som om det är det pga att varje dag/tur spottas fram efter varandra i serie. Du behöver inte avsluta en tur manuellt för att gå till nästa. Det sker automagiskt bara. Allt som sker i varje tur måste berä... 07/04 Inte hunnit testa än. Konstigt om det inte använder fler kärnor, ett realtids strategispel borde gå att dela upp i många trådar. Fast jag är ingen programmerare. Jag har märkt att det hackar en del i senare delen på en kampanj. I övrigt så har Paradox... 06/04 Ett av de bästa spelen alla kategorier. Dock stör jag mig riktigt mycket på late game, då spelet börjar lagga även på de fetaste datorerna. Ni som testat expansionen, är det fixat eller körs allt fortfarande bara på en kärna ? (vilket verkar vara proble... 06/04 Ett fantastiskt spel som blivit oerhört mycket bättre det gångna året! Har köpt och installerat Utopia men det får nog stå några dagar medans jag testar Steel Division men sen ska det härskas så det står härliga till! 06/04 Köpte DLC direkt, då jag tycker de har utvecklat spelet väldigt bra sen release. Hoppas nya grejerna i patchen och DLC är skoj. De har inte heller mjölkat med en massa små-DLC som i tidigare Paradoxspel. Enligt mig är Stellaris nu det bästa rymdstrategi... 06/04
Skicka en rättelse