Forne Starcraft-proffset och Starcraft II-utvecklaren mot nya utmaningar.

David Kim var en gång i tiden ett Starcraft-proffs men karriären tog en ny vändning när han 2007 fick jobb på Blizzard och blev lead designer för Starcraft II. Nu står det dock klart att Kim lämnar spelet för något annat, men kvar på Blizzard blir han enligt ett inlägg på officiella forumet.

I've reached a point in my career where I've decided to branch out to a different project, to explore, learn, and grow as a game designer. This other project will be right here at Blizzard, so I hope working on this next game will be as awesome as my experience working on SC2.

Kim tackar "alla som älskar Starcraft", men tiotusenkronorsfrågan är förstås: Vad ska David Kim göra nu? Starcraft Remastered är ju officiellt och därför borde en sådan övergång inte behöva omgärdas av tissel och tassel. Sannolikt innebär detta alltså att Kim tar sitt pick och pack till ett projekt som ännu inte är bekräftat – vilket ju kan vara hur spännande som helst.

Han talar om att projektet ska få honom att "utvecklas och växa som speldesigner", så det kan förstås röra sig om en helt annan genre. Tiden får utvisa vad det blir men vi spekulerar redan.

World of StarCraft? WoW 2? Hade nog verkligen sett ett World of Diablo ;) 10/04 Det hade varit mycket trevligt, men känns som att WoW har mördat Warcraft. 10/04 @Buio: Visserligen är det ett par år sen D3 kom, men det har haft en expansion i hälarna och jag tvivlar på att de vill döda mini expansionen med Necromancer som kommer nu, innan de åtminstone fått igenom ett par seasons där, sen tror jag att om något... 10/04 D2 släpptes 2000. Första gameplay videon för D3 visades 2008 (!). Det var alltså en in-game video med gameplay, interface och allt. Att det sen tog dem fyra år till att släppa D3 som dessutom inte direkt var så bra från start är en annan sak. Nu är det... 10/04 En del av mig hoppas på ett WC4 med mycket singleplayer! Men på andra sidan så tror jag aldrig att dom kommer att lyckas göra en värdig uppföljare, för det som gjorde WC2&3 fantastiska finns nog inte kvar i företaget... Så det kanske är bäst att önska... 10/04 Hoppas på nått helt nytt! Är så trött på de befintliga spelen de har. Var sugen på ett Warcraft 4 men utan Chris Metzen är storyn skräp i nuläget. Diablo är lite tidigt för en 4a. Starcraft är mättat. Och Overwatch tuffar redan på som det gjort, svårt... 10/04 Varför är inte heroes of The storm med i röstlistan? Det är de fyra redan nämnda samt Hots som är de fem spelen som är med i urvalet av spel i blizzard appen. 10/04 Känner mig rätt säker på att det är Warcraft 4. 10/04 Hoppas på något helt nytt. De verkar gå mot att skapa ett spel i varje genre nästan. Hoppas på ett single player RPG! :) 10/04 Det är klart han ska göra Warcraft IV. (Hoppas jag i alla fall.) 10/04
Skicka en rättelse