Men skynda att söka för efter den 20 april är det försent.

Även om vi inte har haft en guide i år gör du som är sugen på att plugga spelutveckling, grafik eller något liknande rätt i att kolla in vår special från i fjol. Visst har det skett förändringar men många av de akademiska utbildningarna och yrkeshögskolorna återfinns även i år.

En ny bekantskap är dock Yrgo i Göteborg. Game programmer är en utbildning på 80 veckor och en tredjedel av den här tiden tillbringas på en faktisk arbetsplats. Något man tagit fasta på är VR och du ska efter avslutade studier ha kunskap om både möjligheter och begränsningar. Man ska dock ha i åtanke att det är en ny utbildning och således har den varken fått ris eller ros. En längre presentation återfinns dock på Youtube om du är nyfiken.

Utbildningen är framtagen av rutinerade spelutvecklare i samarbete med välkända spelutvecklarföretag, en näring som vet vad som krävs för att skapa framtidens underhållning.

Yrgo har även den (lika långa) utbildningen Computer graphics design – produktvisualisering, och i likhet med den tidigare är sista ansökningsdatumet den 20 april, så tiden börjar bli knapp. För samtliga akademiska utbildningarna är det ännu lite knappare, då sista datumet är 18 april.

Skicka en rättelse