Efter att Youtube skrotade hans serie börjar Pewdiepie samarbeta med "fienden".

Disney gjorde slut och Youtube ställde in en serie med Pewdiepie efter ett grovt skämt om judar som en del tolkade som antisemitism. Kort sagt hamnade Youtubestjärnan i ordentligt blåsväder och även om han tog avstånd ifrån hat och folk med sådana åsikter var skadan redan gjord.

Den mest prenumerade Youtubeprofilen tycks dock ha slickat såren och lanserar en show hos värsta Youtubekonkurrenten: Twitch. Den kommer att återkomma veckovis i en period av sin karriär Pewdiepie kallar – halvt på skämt, halvt på allvar, gissar vis – "adpocalypse".

Stora aktörer så som Walmart och Starbucks har nämligen övergett Youtube då de inte vill förknippas med videoklipp där hatiska åsikter framförs. Då snackar vi riktiga rasister, och inte skämt som träffar snett. I en ny video talar Pewdiepie själv om vad som skett och frågar sig retoriskt om inte de stora drakarna överreagerar.

Det finns typ nio miljarder videor på Youtube, och folk oroar sig för cirka fem av dem? Jag håller med, det är ett problem, men ska alla på plattformen påverkas av fem rasistiska typer?

Det kommer förstås inte gå någon nöd på Felix Kjellberg, som han egentligen heter, men han oroar sig för mindre Youtubeprofiler med mindre inkomster. I slutet av filmen avslöjar han planerna för sin Twitchsatsning som startade i söndags och redan har 90 000 följare. Best Club kommer återvända varje vecka, samma tid, vilket är klockan 19:00.

Det är skillnad på skämt och mobbning. Förstår inte riktigt vad ditt begrepp "föraktar" kommer in i den här diskussionen. Om du menar att pewdiepie föraktar judar pga skämtet så är du helt ute och cyklar... 12/04 Det var inte en pik mot din åsikt eller eller en kommentar på youtube's situation, snarare en kommentar om varför människor har svårt för SJW kultur där kritiskt tänkande belönas med social utfrysning och inte sällan på bekostnad av jobb, en situation... 12/04 "Det var bara ett skämt" är vad alla mobbare brukar säga när de blir påkomna. Om du föraktar dina medmänniskor så kommer de reagera. Jag vill ha ett samhälle där man behandlar andra människor med respekt, inte hånflinar åt fattiga människor som man beta... 11/04 Ordagrann översättning och dess faktiska betydelse är vitt skilda saker. Problemet jag har med SJW retorik är att många av dom inte har några problem med att inskränka på grundläggande mänskliga rättigheter som integritet och yttrandefrihet för att få... 11/04 Jag vill inte ha ett samhälle där folk känner sig kränkta för allt som inte passar deras världsbild. 11/04 >hurr durr SJW är snarare epiteten på en gnällspik. Jag vill hellre ha ett samhälle där man kan skämta om allt än att censuren sätter gränser. Punkt slut. 11/04 @oskj: SJW. Social Justice Warrior. Enkelt översatt till någon som kämpar för rättvisa i samhället. Man kan ju undra varför du tycker att det är ett nedsättande epitet. Du kanske uppskattar orättvisor? Jag vill inte ha ett samhälle där det är ok att dra... 11/04 Du är skyldig mig en ny kopp kaffe :D :D :D 11/04 SJW Keyboard Warrior level 13, Pewdiepie Bozz. Attack: judefientliga +123 damage människosyn +34 stamina Nazism x2 + 3400 damage judehat + 156 healing Pewidiepie eliminated. On topic: Detta kan bli intressant eller så blir det diss. Har sett och hört... 11/04 Tycker det är lite missvisande. Han hamnade inte i blåsväder pga att han drog nazistiska skämt, det har han gjort länge och även skämt i samma klass fast inte just nazistiska. Han hamnade i blåsväder först när The Wall Street Journal klippte ihop en ege... 11/04
Skicka en rättelse