Kräng banor, texturer och mer till andra gruvjobbare.

Minecraft har sedan starten ådragit sig en stor skara kreativa personer som skapat allt från olika rollspelsinfluerade äventyrsbanor till grymma texturer till spelet. Nu vill Microsoft erbjuda dem en möjlighet att tjäna pengar på sina skapelser genom en officiell affär.

Handeln, som kommer igång någon gång i vår på mobil- och pc-versionen (konsolditot har en annan plattform), kommer att drivas av en virtuell valuta som du kan köpa för riktiga slantar. Redan från start har Microsoft slutit avtal med en rad för communityt välkända namn så förvänta dig skapelser från Noxcrew, BlockWorks, Qwertyuiop The Pie, Blockception, Sphax, Eneija Silverleaf, Imagiverse, Polymaps och Razzleberry Fox.

Det finns en tröskel du behöver passera för att själv börja sälja saker i butiken och det är ett företag. Huruvida det går att komma runt detta genom att använda någon tjänst för frilansfakturor återstår att se. Vi gissar också att eventuella frågetecken kommer att rätas ut när dels en FAQ publiceras "inom de kommande veckorna" samt när Minecraft-teamet håller en Reddit AMA nästa torsdag, den 20 april.

Tack till Fulci för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse