Monoliths andra Tolkien-tolkning tar form.

Efter en läcka tog det snabbt fart för Middle-earth: Shadow of War med releasedatum, gameplaypremiär och systemkrav i en strid ström. Som titeln vittnar om tas vi i uppföljaren till Shadow of Mordor bortom Mordor – vilket är precis vad vi gör även i dagens gameplayfilm.

VP of creative på Monolith, Michael de Plater, guidar oss in i Minas Ithil, Gondors huvudstad. Chansen är dock överhängande att du känner staden under namnet Minas Morgul, kontrollerad av Sauron och hans styrkor. I den här 4K-filmen (från IGN) håller dock människorna fortfarande staden – men det är med nöd och näppe, då en blodig belägring rasar.

I filmen, i jakten på en orc-ledare, får vi bland annat se prov på stealth, olika attacker och en liten hint om det förbättrade Nemesis-systemet. Då min senaste Tolkien-upplevelse var den där trilogin om Bilbo (jag vill inte prata om det) känns det skönt att något bättre är på gång.

@Dizzz: Om Tolkien ansåg att den var för deprimerande, då är det ganska illa. :) 05/05 @73mpl4R: Annuminas var hans sommarhuvudstad. Varje gång han tog resan från Gondor till Fornost så tog han en tur förbi Fylke för att hälsa på Sam, Pippin och Merry.. varav Pippin dog och begravdes i Gondor. Det finns faktiskt delar av en uppföljare til... 05/05 @Bennii: Men jag håller med, älskar att nörda ner i lore, och specifikt Tolkien. :) 13/04 @73mpl4R: Ja, kanske det. :) 12/04 @Bennii: "...öde i en fantasyvärld som skapades i en mans fantasifulla huvud". Låter som politik för mig ;) 12/04 @73mpl4R: Det finns ju inget som är så kul som att diskutera en icke-existerande påhittat stads öde i en fantasyvärld som skapades i en mans fantasifulla huvud. Vem behöver politik och riktiga krig när man kan diskutera Tolkien? :) 12/04 @Bennii: Hittade detta med på "One Wiki to Rule them All", som i sin tur refererar till Bok 6, kapitel 5: "After the War of the Ring, King Elessar (Aragorn) counseled Faramir to make his abode in the Emyn Arnen southeast of Minas Tirith, in Ithilien,... 12/04 @Bennii: Kom inte ihåg vart jag läste det, men det kan ha varit något från Christopher Tolkiens efterpublikationer, typ The History of The Lord of the Rings. Det var också i så fall bara någon mening om ämnet, och inget omfattande. Sen, precis som Dizzz... 12/04 Nu är det väldigt länge sen jag läste detaljerna i den här frågan. Men jag vill minnas att Tolkien själv aldrig skrev något om att Minas Ithil byggdes upp. Aragorn gjorde Faramir till prins av Ithilien och rådde samtidigt Faramir att inte bosätta sig... 12/04 @Fredrik Eriksson: Peace, Love and LotR! <3 12/04
Skicka en rättelse