En gång i tiden var demoversioner av spel en självklarhet. Idag har de i stor utsträckning ersatts av alpha, beta och early access. Trots att "testa innan du köper"-konceptet är mer sällsynt nuförtiden så är det inte helt utrotat. Ett storspel som hakar på den anrika traditionen är Prey.

Den 27 april släpps en begränsad demoversion av spelet till Playstation 4 och Xbox One. Rymdäventyrets första timme är fritt fram för alla att uppleva i god tid innan det officiella släppet den 5 maj.

Uppgiften når oss via ett pressutskick från Bethesda. Någon demo av PC-versionen nämns ej.

PC-versionen av Arkane's senaste spel Dishonored 2 hade stora prestanda-problem. Nu väljer man att inte släppa demo för PC? Lägligt ifall man vill dölja problem med pc-versionen. Tror visserligen de använder Cry Engine den här gången istället för sin... 13/04 Det är tyvärr sant men åtminstone verkar trenden sakta men säkert vända. Vad jag förstått är det allt fler som köper sina PC spel medan piratandet går ner. Dessutom så är chansen större att man köper sina spel när man har en stadig inkomst vilket gäller... 13/04 Det är helt andra krav på spel som släpps till konsol. Innan patch-hysterin som är idag så var det ännu hårdare krav, eftersom det knappt gick att få ut en patch till en konsol. 13/04 Väldigt märkligt tilltag. Vågar man spekulera i att förbokningarna inte har gått så bra? Risken dom tar är ju att folk som testar blir missnöjda och hoppar av förbokning, men förmodligen så förväntar dom sig att fler kommer bli intresserade och köpa vid... 13/04 Uppskattar det men avstår då jag inte vill spela om första timmen 13/04 Kul att Bethesda släpper en demo en vecka innan releasedagen. I dagens affärsklimat med förbokningshets och noga kontrollerade press events med provspelningar känns det ganska modigt. 12/04 @edgren: du har pirat kopiering, ställen som G2A som säljer sjukt billiga och ibland även stulna nycklar sen överlag är spel billigare på pc än vad spelen kostar på konsol. Bara o kolla de flesta tredjeparts AAA spel och jämför hur mycket som sålts på... 12/04 Finns det verkligen piratspel på dagens generation? 12/04 Är det? Så vi som spelar på PC betalar aldrig för de spel vi spelar? Jag vet om piratkopiering, men det finns piratkopierade spel till konsoler också. Same shit, different device. 12/04 De brukar tyvärr vara det, då spelutvecklarna som skapar spel till flera plattformar, utvecklar oftast spelen till konsol i första hand och sen till PC. 12/04
Skicka en rättelse