De sista retrokonsolerna når butiker denna månad.

Redan i februari nåddes vi av uppgifter att svenska återförsäljare inte skulle kunna köpa in fler NES Classic Mini, retrokonsolen som serverade mångas barndom i ett miniatyrformat. Då sa den svenska distributören Bergsala att man inte visste hur tillgången skulle se ut efter våren, men kunde inte bekräfta ett produktionsstopp, något Nintendo dementerat bara ett par dagar tidigare.

Nu är det dock officiellt att konsolens livslängd aldrig var tänkt att bli lång och att inga fler kommer att tillverkar, enligt ett uttalande till IGN:

NES Classic Edition wasn’t intended to be an ongoing, long-term product. However, due to high demand, we did add extra shipments to our original plans.

Även NES Classic Controller kommer att försvinna från de få butiker som fortfarande har den i lager. Du får försöka trösta dig med Nintendos ursäkt...

Throughout April, NOA territories will receive the last shipments of Nintendo Entertainment System: NES Classic Edition systems for this year. We encourage anyone interested in obtaining this system to check with retail outlets regarding availability. We understand that it has been difficult for many consumers to find a system, and for that we apologize. We have paid close attention to consumer feedback, and we greatly appreciate the incredible level of consumer interest and support for this product.

Samtidigt som nostalgin fick många att älska den lilla konsolen fick den också en hel del kritik. Bland annat att de medföljande spelen inte kunde kompletteras och att sladden till kontrollerna var väldigt kort. Nu får vi helt enkelt hoppas att konceptet återvänder, fast då med en extra meter kabel och en uppkopplad enhet.

Ah, lite missförstånd på båda sidor verkar det som. Jag menade helt enkelt att det var tänkt som en kul liten samlar pryl, ingen riktig målgrupp, utan Nintendo fans rent allmänt. Får det att låta som att det hela inte var särskilt genomtänkt från Ninten... 20/04 Aha, trodde vi pratade om NES, inte samtliga releaser. Så Nintendo släpper alltså, enligt dig, en retro konsol för de som köpt alla konsoler dem släppt, inte bara NES? Vågar man ens fråga Hur Nintendo har någon aning om vilka som är "storkunder" eller... 18/04 Så du tror att alla som uppskattar NES och dess spel passar in i kategorin ”har inte köpt produkter från Nintendo på 20 år”… NES Classic var inte ämnad för ovanstående folk, utan till deras fans som har följt dem sedan NES fram tills nu. Att folk tycker... 18/04 Det jag citerade: "Jag tror inte Nintendo bryr sig särskilt mycket om den målgrupp som inte har varit intresserad av deras produkter på 20 år". Då de inte säljer produkter till NES, och inte gjort på väldigt länge så är det inte särskilt konstigt att... 17/04 @Ravenknight: Köp 8bitdo reciever x2 och sedan kör med "valfri" trådlös kontroll (PS3, PS4, WiiClassic, this or that). Jag kör själv två trådlösa donglar å mina ps3 kontroller; Fungerar ypperligt! Än trevligare när man slänger in massa SNES och sega spe... 17/04 Det suger, 100% anti nintendo nu, gillar inte att dom skapar ett behov och sen bara klipper av det. aja,:) 16/04 Förstår inte frågan i huvud taget eller vad den har att göra med det jag skrev. Finns flertal tillfällen där Nintendo anställda fått frågan om NES Classic och mer eller mindre beskrivit att just detta var tanken. Känner tyvärr inte för att använda Googl... 15/04 Hur menar du "inte varit intresserade av"? Menar du att Nintendo i hemlighet fortsatt sälja och släppa spel till NES? Vad får dig att tro att et är en "minoritet" som är intresserade av en NES Classic, eller att Nintendo bestämt sig att den skulle vara... 15/04 Det kommer finnas Virtual Console på Switch precis som i deras tidigare konsoler. Tyvärr har Nintendo inte nämnt exakt när detta blir tillgängligt. Nu vet inte jag om detta är helt nytt då jag inte köpt VC spel på någon tidigare Nintendo enhet, men viss... 14/04 Perfekt anser jag även om jag så jävligt gärna vill ha en. Saker som inte är åtkomliga blir ju mer attraktiva så är det :) Bra drag och äntligen något som man inte kan få men vill ha... Längtan är en stark och bra drift som är tagen ur oss nu för tiden... 14/04
Skicka en rättelse