Inte så konstigt att vi inte har ett releasedatum än.

Rymdsimulatorn Star Citizen har lockat över en miljon backers, vilket gör det till ett av de mest lyckade crowdfunding-projekten någonsin, problemet är att det aldrig verkar bli färdigt.

Av den anledningen har utvecklarna valt att göra utvecklingsprocessen alltmer transparent och videon nedan är ett steg i samma led. Detta efter att spelet varit i utveckling i över fyra år utan något releasedatum i sikte. Men visst sätter det saker och ting i perspektiv när man ser vilket enormt planeringsarbete som krävs för att ro ett projekt av den här storleken i hamnn.

Star Citizen har som sagt inget releasedatum än, men första episoden av singleplayer-äventyret Squadron 42 beräknas att släppas under 2017.

Tack till JRico för detta #nyhetstips!
@Anton Q: Det blev ju till slut ett spel av FF15 också trots 10 år av utveckling. ;-) 18/04 Nä det är väl svårt om man behöver berätta för folk, som redan är upprörda, att hälften av de milestones dem pröjsat för inte blir av. Man up säger jag och börja banta ner det ordentligt annars vettefan om det blir nått över huvud taget. 18/04 Mössan i handen - the movie 18/04 SquareEnix vinst efter skatt för året 2016 var 183 miljoner USD https://en.wikipedia.org/wiki/Square_Enix Vad är din poäng? 17/04 Sant. SquareEnix, som exempel, hade väl haft det lite hetare om öronen om dom hade valt samma väg med FF15 antar jag...då dom påbörjade utecklingen '06 hade väl fansen tröttnat redan '10. Cyberpunk är ju ett annat exempel på spel som den stora massan... 17/04 Jag vet inte riktigt vad du menar med den kommentaren. Det är ju hela grejen med Star Citizen/Squadron 42:s kickstarter/crowdfunding, massvis med gamers ville ha ett riktigt, kompromisslöst rymdsimulatorspel. Därav alla pengarna. Vid den tiden var ingen... 17/04 @JRico: lätt att säga det när man har en budget på över 100 mijoner dollar i crowdfunding 16/04 @Aletheides: När Star Citizen släpps kommer folk redan att ha tröttnat på det. För övrigt läste jag inte hela din text heller. Den var lång och tråkig och besserwissig (nytt ord), men du kanske kan jobba på det. 16/04 Håller verkligen inte med. Du säger det som om det vore ett hot - men jag tror det är exakt vad RSI räknar med; att de flesta inte kommer lägga ett öre förens spelet är färdigt(SQ42 och/eller SC). Att ett spel måste göras färdigt på de pengarna man säge... 16/04 Fullt fungerade är ju att överdriva lite. PU delen som finns nu är ju knappt spelbar, otroligt buggig och prestandan är sjukt låg. Men jag tror också på spelet, det har potential. Bara de får ihop alla de väldigt komplexa pusselbitarna tillslut så komme... 16/04
Skicka en rättelse