Tomma chipsburkar såg ut som en bomb.

Det höll på att gå illa för den kanadensiska cosplayern som hade klätt ut sig till en karaktär från det postapokalyptiska spelet Fallout: New Vegas. Obekymrad var han på väg till en skräddare i full mundering för att sin kostym justerad, när han i stället blev mål för kanadensisk polis.

Detta efter att oroliga invånare hade ringt in till polisen i Grande Prairie med uppgifter om att mannen hade vad som liknades vid en bomb på ryggen. Resultatet blev att minst åtta poliser svarade genom att dra vapen bakom sina bilar.

Lyckligtvis kunde situationen uppklaras rätt snart och den påstådda bomben var inget mer än tomma chipsburkar som hade målats med silverfärg. Bilderna i slutet av den här artikeln visar lättade poliser som kunde andas ut och cosplayern släpptes utan problem.

Den kanadensiska polisen passade däremot på att höja ett varningens finger eftersom de måste agera på sådant som anses vara en risk, även om det bara handlar om en kostym. "Det finns en tid och plats för sånt här, men det kanske inte är mitt i centrum".

Skicka en rättelse