Dice bekräftar, EA vacklar. Vad är sant?

"Vi har inget season pass." De orden kommer från Star Wars Battlefront II:s creative director, Bernd Dierner, rapporterar Mashable. Det är ett tydligt budskap men riktigt så enkelt kanske svaret inte är. EA:s PR-folk kontaktade Mashable och bad sajten backa angående uttalandet:

While we’re not ready to confirm any live service plans just yet, what we can say is this we heard the feedback from our Battlefront community loud and clear. We know they want more depth, more progression, and more content. So we’re focused on delivering that in every dimension of Star Wars Battlefront 2. We’ll have more to share about our plans soon.

Dierners budskap ska ha varit att göra spelarna medvetna om att Dice i sin tur vet att premium-DLC splittrar communityt. De har dock en plan på gång som ska undvika att Battlefront II-spelarbasen klyvs på samma sätt. Vad detta innebär i praktiken återstår att se.

EA-spelen Titanfall 2 eller Mass Effect: Andromeda har inte säsongsbiljetter. Dock ägs Star Wars av Disney och rättigheterna har kostat EA cirka tjugo fantasiljoner, till skillnad från exemplen ovan som ägs av EA. Battlefront II kommer att säljas i specialutgåvor, så mycket vet vi, och om EA vill tjäna pengar på sin dyrköpta licens lär det krävas premium-dlc i någon form. Det återstår dock att se hur man ska undvika att splittra communityt. Är det ens möjligt? Vi får väl se.

Tack till Makkapakka för detta #nyhetstips!
Ja se det missade jag, men rätta mig om jag har fel 1an sålde väl heller inte så bra så kanske "grundat" innan? -cb99 18/04 @cb99: Men de gick ut med att alla banor skulle vara gratis långt innan Titanfall 2 släpptes. 17/04 Sant :) @Luciphear, Jag tror i alla fall att i just fallet TitanFall 2 så får det fortfarande lite "kärlek" för att det helt enkelt sålde långt under förväntningarna och nu ser man diverse åtgärder för att mångla ut lite fler ex. -cb99 17/04 Haha, EA, sitter där med mjölkpallen och en tom spann framför sig och undrar hur de ska fylla den och de 40 miljoner som står staplade på lastpallar bakom nervösa barnarbetare från Bangladesh utan att koss...host *konsumenterna* märker att de är snuvade... 17/04 Nu finns ju standard och elite tropper edition eller vad den nu heter o se(kanske förboka) på Origin, Det senare går ju på 799kr. Vilket är mycket billigare än ultimate edition för första där det till en början kostade 1199 elr 1299. Så kanske ett ljuss... 17/04 Om vi får ett spel som tas hand om lika väl(eller nästan) som Titanfall 2(som exempel då båda är publicerade av EA) så blir det ett köp. Det enda som stoppar mig från att köpa Battlefield och Battlefront just nu är alla expansioner och DLCs. Jag har ing... 17/04 Skulle faktiskt vara intressant att vet vad EA faktiskt betalar för den där licensen. Men fet chans att Dice kommer göra Battlefront 2 bara för att få in pengar på första försäljningen. Och jag gissar att det inte är ton av microtransactions som typ ran... 17/04
Skicka en rättelse