Trivia: numer säljs en NES Mini varannan minut på Ebay för galna 3 000 kronor.

R.I.P. Nintendo Classic Mini. Född 2016, död 2017. Alltid saknad, (Nintendos tabbe) aldrig glömd.

För en vecka sedan meddelade Nintendo of America att produktionen av den eftertraktade NES Classic Mini hade upphört. Något definitivt besked kring Europa fick vi dock inte – då. För Eurogamer berättar en talesperson för Nintendo att den lilla konsolen får en dödsdom även här.

We can confirm that we are no longer manufacturing the Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System. If production resumes in the future, an update will be posted on the official Nintendo website.

"Kul" trivia: I snitt säljs en NES Mini varannan minut på Ebay för närmare 3 000 kronor, vilket ju är galet mycket mer än de cirka 800 kronor den såldes för i butik. "Grattis", Nintendo. Ni slarvade bort en potentiell guldkalv och skapade istället ett sällsynt samlarobjekt.

Misstänker att det kanske kan ha och göra med "gör det själv" videos hur man blaskar in 700 games i den och mjukvaruverktyg för det, sitter nog inte väl hos Nintendo. Iofs, kan man göra motsvarande i annan "små elektronik" också men då är det inte Ninte... 19/04 Samtidigt hos Nintendo: "Konsolen säljer som smör, det är en väldigt stor efterfrågan! Vad gör vi chefen?" "Hmmmm, det enda rätta.....LÄGG NER PRODUKTIONEN!" "Hai...!" 19/04 Nintendo är idioter, grattis alla som tjänar pengar på detta, jag själv gjorde det och fick det dubbla, ångrar det inte en sekund nu när man vet att nintendo med flit skapade en produkt som var inte menat att finnas en längre tid i deras produktion..... 19/04 Ja tack för hur man än vrider och vänder på det är det bara så jävla dumt och korkat och konstigt osv. - Vi har en produkt som kostar nada att tillverka, som vi säljer med extremt bra marginal och som säljer som smör i solsken. Äääh, vi slutar tillverka... 19/04 Jag har en regel att aldrig köpa gammla spel. Eftersom att varje gång jag gör det så slutar det med att jag roterar alla dom nya spelen. Utan att få någon tid över till dom gammla. Köper endå något gammalt ibland men det brukar jag nästan alltid få ångr... 19/04 Same same :) Den hade gjort sig så bra på tv-bänken och nöjet att att smidigt duellera igenom alla klassiker med lilltjejen...fan också Nintendo! 19/04 Det var aldrig tänkt att NES Mini skulle vara i långvarig produktion. Det blev en mycket populärare konsol än vad Nintendo hade räknat med och hade nog tänkt att de skulle stå kvar på hyllorna i månader, kanske till och med år, men så blev det som sagt... 18/04 Ja alltså, namn är ju viktigt men du ser ju hur belönad man blir med brand loyalty. retro-pi är det mest realistiska valet nu om man faktiskt hade tänkt använda den. 18/04 @Ender: Inge jäkla hallon-pi här inte, kör med min stationära och steamlink. 18/04 SNES Mini? :P 18/04
Skicka en rättelse