Vi kan förstå varför butikskedjorna är illa ute.

USA har traditionellt varit ett starkt land för spelbutiker. Dåliga och dyra uppkopplingar har sinkat övergången till digital försäljning men de senaste åren har marknadsandelen ökat explosionsartat. Enligt den senaste rapporten från branschorganisationen ESA (Entertainment Software Association) står den för tre fjärdedelar av omsättningen.

För sju år sedan var samma marknadsandel knappt en tredjedel men ökningen har gått snabbt för att idag landa på 74 procent. Och det på en försäljning som uppskattas till 218,9 miljarder kronor. En siffra som ökar till 271 miljarder om man räknar in hårdvara och tillbehör.

Enligt rapporten har 67 procent av hushållen någon form av enhet som används för att lira spel. Det finns datorer i 97 % av hemmen, och nästan hälften finns det en dedikerad spelkonsol. En tiondel har någon form av VR-lösning.

Hela rapporten finns att läsa här.

Jag hyr inte ett enda spel. Jag köper mina fysiska spel i butiker. Därför att mina hårddiskar tenderar att gå sönder efter ca: fem år eller så. Jag trivs dessutom över att veta att jag som kund bidrar med arbetstillfällen och att jag har kontroll över... 21/04 Se där ja. Nog för att det är smidigt med digitalt men jag köper aldrig spel när de är nya. Köpa en kopia på en fil för 500-600 kr känns inte lockande. Jag kan inte ge den till någon annan. Jag kan inte få en krona tillbaka på den alls om jag hade velat... 21/04 stadigt uppåtgående trend över 7 år = explosionsartad utveckling 21/04 Anser inte att jag på något sätt äger spelen om jag köper de digitalt. Och faktum är att väldigt _väldigt_ många titlar på framförallt PS4 kostar 30-40% av originalpriset efter bara 4-8 på månader på marknaden. Både digitalt och fysiskt. Köpte som exemp... 21/04 Alltid digitalt om det inte är nån collectors edition som man suktar efter. Bästa med digitalt är att man får sitt spel direkt , bara att maxa sin internetlina och börja spela. 21/04 Köper bara digitalt eftersom jag inte spelar konsolspel just nu. 20/04 Nu är ju mobiltrams och liknande inbakat i siffrorna så de är ju något missvisande. 20/04 Köper digitalt till steam på mindre titlar och större sådom BF,CoD, osv har det blivit fysiska fram till slutet av mars, för nu sitter jag nämligen med ett chassi som ej har stöd för DVD-läsare...😂 Men istället har jag införskaffat en PS4... och där tyc... 20/04 USA har ju legat så sjukt långt efter på internethastigheter och priser så det är väl inte så konstigt. Fysiska butiker lär bli få i framtiden och fysiska utgåvor blir nog bara limited edition-utgåvor. Tror nog det är samma utveckling i alla länder som... 20/04 Hade gärna handlat mer digitalt om de hade vart billigare. Nya spel kostar samma digitalt som på skiva. Smartare på skiva då så man kan byta in det sen. 20/04
Skicka en rättelse