Internet reagerade med att donera tusentals kronor.

Det är mycket snack kring hur klimatet på nätet kan vara hårt och att digital mobbning är ett växande problem. Samtidigt dyker det upp solskenshistorier som ändå visar att det finns en motpol. Att samma anonyma globala kollektiv som ibland kan förstöra människors liv faktiskt kan uträtta fantastiska saker tillsammans.

Ett färskt exempel på detta är en historia som Kotaku rapporterar om. Hur den funktionsvarierade CS-spelaren Adam “Loop” Bahriz, som genom sin åkomma saknar tänder och därför låter annorlunda i röstchatten. Han brukar inleda sina spelsessioner att förklara just detta och vanligtvis är medspelarna förstående. När han nyligen gick in en lobby med främlingar reagerade de direkt negativt, vilket fick Bahriz låta bli att prata. Men istället blev han senare utsparkad, just för att han inte pratade.

Bahriz streamade händelsen och en av hans tittare la upp länken på Reddit med rubriken "Visa honom lite kärlek" och det gjorde de. Med besked. Folk började donera hundratals dollar, så mycket att han nu har råd att göra en ögonoperation hans försäkring inte täcker.

@hansen: PS: (individuell prövning = tolkningsföreträde hos handläggare), vars intresse väger tyngst, för att tydligare. Missade detta, tack för ditt tålamod, lol! 25/04 @hansen: Ok!, hajar vad du menar. Att andvända etiketter etc. om andra är skit! Håller helt med, vi är jag och du med varandra, varken mer eller mindre. Bryr mig inte om vad eller vem du är. Det jag menade var att mitt/ditt "hinder" ska beaktas vid beho... 25/04 Vilket jäkla handikapp, skönt att det fortfarande finns människor med hjärta..... 24/04 Vad i helvete yrar du om? Funktionsvariation är INTE samma sak som handikapp, har aldrig varit samma sak, och kommer aldrig vara samma sak. En funktionsvariation syftar på extremt specifika saker: en VARIATION i ens funktion som INTE i sig själv är ett... 23/04 Fint att personen fick det bättre, och funktionsnedsätting är korrekt eftersom det är en nedsättning av en funktion, som alltid är nedsatt och inte "varierar". Eftersom han tydligen kan spela ändå, dock med nedsättning, så tolkar jag det inte som ett... 22/04 Tycker det är bra gjort att han får backning. :) Sedan är det mysko fokus när tråden börjar handla om man använder rätt ord, folk skall sitta och rätta varandra. Men som sagt, najs att detta uppmärksammades och att han fick backup. :) 22/04 Tydligare än här kan det inte bli - i grund och botten fördomar som ska legaliseras. I dagens PK-samhälle är man så skiträdd att stöta sig med någon eller göra denne ledsen så man är beredd att gå till absurdum. Som i detta fall med att konstruera nya... 22/04 Funktionsvarierad är ett praktiskt ord som har praktiska anledningar till dess existens. Grejen med ordet är att det är syftat att låta en prata om någonting utan att det ska ha automatiska konnotationer, medan ordet funktionshindrad uteslutet har negat... 21/04 @Roy Batty: missil! 21/04 Själv föredrar jag ordet funktionsnedsättning över t.ex ord som handikappad/handikapp faktiskt. När jag läste funktionsvarierad i rubriken undrade jag vad som menades och jag måste säga att det är ett krystat ord. Men jag kanske börjar bli gammal... 21/04
Skicka en rättelse