Panga som om det vore 1940-tal.

Ryktena visar sig stämma. Nästa Call of Duty heter WWII, och om namnet inte är vilseledande på rekordnivå innebär det att spelet utspelar sig under andra världskriget.

Det betyder att Activision tar ett steg tillbaka från de senaste årens moderna miljöer, och för första gången sedan 2008 års World at War återvänder till det i trippel-A-spelssammanhang ganska ovanliga kriget.

Också den stora fps-konkurrenten Battlefield valde senast att efter flera spel i nu- eller nära framtid snegla bakåt i höstas, fast då till första världskriget (Battlefield 1, du vet).

Detaljer har vi inga i dagsläget. Däremot avslöjar bilden som kablats ut i etern att mer information är nära förestående – onsdag den 26 april, klockan 19:00 svensk tid rycks täckelsen av spelet. Håll utkik här på FZ då!

quake3-motorn bara vägrar dö 29/04 @nixdorf: Ska man vara sådär kan man se från det perspektivet i allt. USA:s anfallskrig och massakrer då ? Mexico, Korea, Vietnam eller mer moderna Irakkrigen, Libyen och vartenda krig i mellanöstern. Terrorbombningarna över Tyskland (Dresden, München... 25/04 Detta skriver jag under på isedor. 25/04 Jag tror, och tycker Cod, BF alltså spel med skitbra förutsättningar för bra MP bör fokusera på och innovera gameplay. Enligt mig är de där de går att vara nytänkade. Alltså utveckla spelformer, väl genomtänkta, balanserade, mer fokus co-up, mindre ffa.... 25/04 Äntligen går dom tillbaka till WW2, jag är trött på alla moderna shooters. Det sista spelet jag köpte var MW3 men detta är det första COD jag är intresserad av sedan MW2. Jag hoppas på en mer genomarbetad kampanj, vuxnare, djupare och med karaktärer man... 25/04 "Anmäl"-knappen och citatknapparna sitter för tätt! Speciellt vid den här tiden på dygnet! @Dreijer: Fanns redan i CoD - World at War. Tanks... Uselt genomfört förvisso men de fanns. 25/04 Fordon i Call of Duty? 24/04 Alltså, det finns ju sjukt mycket WW 2, även om en stor del är ganska dåliga. Jag har bara svårt att se hur ett nytt ww2 lir kan bli unikt, innovativt. Kanske Ubåt iförsig ! Älskade Silent hunter. 3an då. Tänk MP med ubåtar, plus eventuellt andra fartyg... 24/04 Egentligen tycker jag väl moderna shooters likaså börjar bli tröttsamma. Det behövs nog en sorts twist! Mera twist! 24/04 För att det är kul samt intressant att få ett annat perspektiv? Du vet väl att de flesta soldaterna i tyska krigsmakten var precis som du och jag. Helt vanliga unga killar som fick dra ut i krig och slogs under fruktansvärda förhållanden. Sen var det... 24/04
Skicka en rättelse