Den fristående Mad Max-, Just Cause- och The Hunter-utvecklaren Avalanche Studios får ett ekonomiskt tillskott på i trakterna av 100 miljoner kronor från Nordisk Film Games.

Egmont-ägda Nordisk Film Games blir minoritetsägare i den Stockholmsbaserade spelutvecklaren, som även har kontor i New York och vars senaste titel är jaktsimulatorn The Hunter: Call of the Wild från i vintras. Pim Holfve,, VD på Avalanche, säger att affären ger dem möjlighet att växa ytterligare internationellt, och att fortsätta utveckla spel som man själva släpper.

Avalanche har i nuläget inget utannonserat spel, men man jobbar på ett koncept i stil med The Hunter, säger Holfve till DI Digital.

Jag vill inte gå in på datum, men inom en i vår värld okej nära framtid. Vi har ett spel på gång liknande The Hunter Call of the Wild som precis passerat konceptstadiet och som testats på fokusgrupper.

Nordisk Film Games har som ambition att investera i hyfsat stora svenska spelstudior. I förarsätet sitter Massive-grundaren och förra VD:n Martin Walfisz. Intressant är att systerföretaget Nordisk Film sköter Playstation-distributionen i Sverige – om och i så fall hur det påverkar Avalanches framtida spel återstår att se. Mad Max och Just Cause 3 släpptes till pc, Xbox One och PS4, medan The Hunter enbart finns för pc.