Och det är en bra sak.

Julian Gollop är mannen bakom Xcom, en spelserie som är synonym med genren omgångsbaserade taktiska strider mot teknologiskt överlägsna (och jäkligt fientliga) aliens. Med en styrka på blott nio medarbetare jobbar han nu på Phoenix Point, ett spel som påminnner kraftigt om både gamla Xcom från 90-talet och Firaxis eminenta reboot häromåret.

I Phoenix Point har jordens befolkning drabbats av ett smittoämne som dödat många och lett till hemska alienmutationer hos många av överlevarna. Men du har klarat dig, och som medlem i gruppen Phoenix Projekt är målet att hitta andra friska och med gemensam kraft få mänskligheten att överleva.

Det låter kanske bekant, och Gollop sticker inte under stol med att han inspirerats av Firaxis-titlarna Xcom: Enemny Unknown och Xcom 2. Samtidigt bygger han vidare på idéerna från originalspelen, som började med 1993 års Ufo: Enemy Unknown (som förvirrande nog hette X-Com: Ufo Defense i Staterna). Det hela paras med nya inslag som att olika mänskliga grupperingar är i ideologisk strid med varandra, vilket lär hamna på din agenda och kräva beslut om antingen fredsmäklande eller strider.

Phoenix Point har nu lagts upp på crowdfunding-siten Fig, och målet är att få ihop 500 000 dollar till den 8 juni. Med 293 000 dollar insamlade ser det ljust ut. Om allt går vägen släpps spelet i slutet av 2018.

Skicka en rättelse