Gruppspelen bådar för många överraskningar.

För två dagar sen drog Dota 2-majorn igång i Kiev, där lagen under två dagars gruppspel fick möta varandra. Dessa avgjorde vilka som möter vilka i huvudevenemanget som börjar imorgon, där 16 lag slåss om ett förstapris motsvarande 9 miljoner kronor.

Bild: Wykrhm

Efter gruppspelet hamnade Virtus Pro och Team Secret på topp med ett resultat på 3-0. I Secrets fall var det många som blev förvånade, eftersom att laget presterade bra i Europakvalet men har sedan dess inte spelat några matcher över huvud taget. Topplaceringen gör att de får möta brasilianska SG e-sports, ett lag som förlorade alla sina matcher under gruppspelen.

När det kommer till intressanta matchups under morgondagen har vi Digital Chaos (tidigare Onyx) mot Team VGJ. DC överraskade många under gruppspelen, speciellt mid-spelaren Abed som uppvisade prestationer i världsklass i flera av deras matcher.

Dagen efter har vi TNC mot Faceless, vilka slåss om att representera SEA-regionen i turneringen och förhand ser TNC ut att gå segrande ur striden. Samma dag slåss även OG (vilka undertecknad tror kommer vinna hela turneringen) mot Team Random/ex-Wings, en match som kan gå precis hur som helt.

Turneringen startar imorgon, 27 april kl. 09:00 svensk tid och går att följa via Twitch alternativt direkt i Dota 2-klienten. Alla matcher utom finalen är bäst av 3 i ett single elimination-format, där ett lag åker ut efter varje avslutad match.

Jag har försökt kolla lite Dota men oavsett vilken stream jag går in på så låter det som att det är hobbykommentatorer som sitter i köket med en riktig b-kvalité mic och kommenterar rätt så halvhjärtat. Svårt att få inlevelse och bli taggad när man titt... 28/04 Vill ni ha svenska kommentatorer så kör Drayswe-gänget som vanligt! Startar 08:00 imorrn med lite försnack: http://www.twitch.tv/drayswe 26/04 Gillar också swiss-formatet, hoppas Valve fortsätter använda sig utav det i framtiden. Att inte kolla på en Major bara för att Alliance inte spelar är ju lite fånigt, gillar man Dota e-sporten så är det alltid värt att titta, och vi har tre svenskar att... 26/04 Petnoga kanske, men alla lagen fick inte möta varandra i gruppspelen, man mötte endast 4 lag. Jag gillar för övrigt det nya swiss-formatet, det känns mycket mer rättvist än BO1-matcher man kört tidigare. Hoppas själv på att OG eller EG vinner, och att... 26/04 Det är tre svenskar i turneringen – s4 (OG), pieliedie (Team Secret) och zai (Evil Geniuses). Som någon skrev här ovanför går alla matcher att kolla på på Twitch (https://www.twitch.tv/dotamajor/videos/all). :) 26/04 See mitt inlägg ovan :) Här har du stremsen som du kan kolla på i efterhand, blir precis som när det är Live. https://www.twitch.tv/dotamajor/videos/all 26/04 @Devan: Alliance kom nästan dit men förlorade i slutet av kvalet. Du har ju annars Svenskar i både OG (S4), EG (ZAI) & i Team Secret (PielieDie). Det har för övrigt varit många grymt bra matcher (EG vs IG var sjukt bra) så de mycket att kolla på även... 26/04 Någon som kan tipsa om lag med svenskar i? Alltid kul att följa. Tar tacksamt emot tips på ställen jag kan se spoilerfria repriser med. 26/04 Inte värt att kolla om inte A spelar, har de lagt ner eller kvalade de inte till denna tuneringen ? 26/04
Skicka en rättelse