Bara i fjol såldes 20 miljoner. Kan Xbox One med Scorpio vid horisonten komma ikapp?

Playstation 4 släpptes i november 2013 och har på cirka tre och ett halvt år sålt i över 60 miljoner exemplar. Detta rapporterar Venturebeat som tagit del av siffror från den japanska konsoljätten.

Bara i fjol såldes 20 miljoner konsoler, och en pusselbit till varför det går så bra är sannolikt konsoluppgraderingen PS4 Pro, som släpptes i höstas. Sony förutspår att de kommer sälja ytterligare 18 miljoner enheter till slutet av räkenskapsåret, som når vägs ände 31 mars 2018.

Xbox One har förstås också ett spännande år framför sig, med releasen av kraftpaketet Scorpio. Microsoft redovisar inte längre några konkreta försäljningssiffror för konsolen men analytiker rapporterade i januari om 26 miljoner sålda ex världen över – något som i så fall ger Playstation 4 ett rejält försprång. Switch, å sin sida, har fått en fin start med 2,74 miljoner sålda enheter.

War. War never changes. Det gäller bevisligen även konsolkrig. Det är kriget utan slut. Den bäst säljande konsolen genom alla tider är Playstation 2 med hisnande 155 miljoner ex.

Inte för att vara på Sony, på någon front eller åt andra hållet för den delen.. Själv föredrar jag MS, på alla sidor över Sony. Sony har den senaste tiden tryckt ut sin konsol månader/erna innan. Deras PS4 Pro, levererar inte deras 60fps de nämnde skull... 10/05 Håller helt med. Har ej haft problem med PS4 sedan jag köpte den 2013. Den byttes upp till en PS4Pro när denna släpptes och har inte haft några problem alls. Läser man om överhettningsproblem så är det oftast folk som klämmer in sina konsoler i trånga... 30/04 Jag har haft min ps4 i några år nu och är hur nöjd som helst. Så skit vet jag inte om det är, luktar microsoft fanboy av dig. 30/04 Det negativa är väl att alla spel MS gör måste stöpas i samma mall med multiplayer och mikrotransaktioner. Det verkar inte direkt skapas många nya spel hos MS som inte följer denna filosofi. Tror du Horizon hade fått "grönt ljus" av MS ledning? Probleme... 29/04 Multiplayer och mikrotransaktioner är ju knappast något unikt för MS? Ser inte heller det negativa så länge det inte finns några p2w-inslag. Overwatch tex? Abonnemang under lång tid? Tja, jag har haft mitt Xbox live i 5 år, Netflix i 3 år, HBO i 3 år,... 29/04 Just nu verkar det ju inte finnas någon direkt variation i MS spelutbud utan alla större spel ska ha någon form av multiplayer som ska främja Gold-abonnemang och alla spel ska ha mikrotransaktioner som genererar intäkter över en längre tid. Nu snackar... 29/04 Ett större, enhetligt ekosystem som spänner över ett antal olika plattformar till att börja med. Bakåtkompatibilitet som standard (som PC), med hårdvaruuppdateringar av konsoler mer i linje med PC. Speltjänst av "Netflix-karaktär" etc etc. 29/04 Vad är deras vision? Just nu ser det ut som att deras mål är att binda folk i flera olika abonnemang och att alla spel ska främja dessa abonnemang och mikrotransaktioner. 29/04 Playstation 4 har sålt över 100 miljoner fler spel än Xbox One i Europa och nästan 200 miljoner fler globalt. Problemet med Xbox är för få exklusiva spel. Finns inget som tyder på att Scorpio kommer ändra det. Det lutar även åt ett fantasipris på Scorpi... 29/04 Playstation är skräp. Alla mina vänner som äger dem har klagat. Två vänner hade även överhettningsproblem med PS4 Pro. Playstation är skit. Skulle jag någonsin köpa en konsol, så vet jag att det inte skulle vara ett PS4. 29/04
Skicka en rättelse