Inte för de imponerande siffrorna, utan för att så många blev utan konsolen.

NES Mini har varit en tämligen underlig historia vi har följt sedan i höstas. Trots sin enorma succé valde Nintendo att sluta upp med produktionen av den stora lilla succén och i en intervju med Time säger NOA-chefen Reggie Fils-Aime att de gjorde det för att fokusera på framtiden.

Från början planerade vi att detta skulle bli en produkt för julen. Vi kunde inte förutspå hur stor responsen skulle bli. När vi såg detta lade vi på fler beställningar och utökade produktionen för att bemöta efterfrågan.

Nu har NES Mini sålt i 2,3 miljoner exemplar och även om Reggie ber om ursäkt till de som är "frustrerade över att inte haft möjligheten att köpa en enhet" menar han att Nintendo måste "fokusera på framtiden" snarare än att producera fler NES Classic-enheter.

Till den här framtiden hör kanske en SNES Mini, om vi ska tro ett ganska färskt rykte. Klart är att Switch, som fått en rekordstart, kommer att vara en viktig del av Nintendos 2017.

Det borde inte ha med piratkopiering att göra, då det går att spela Nes på dom flesta enheterna idag och det är nog besvärligare att hacka NES classic än att googla sig till någon sida där man kan lira spelen direkt. Fast man vet ju aldrig när det gälle... 02/05 Mängder med alternativ som Nintendo inte tjänar ett öre från, bra tänkt där ;) Du menar alltså seriöst att det ligger i Nintendos intresse att främja piratkopiering av deras spel? Hata pengar gör de nog inte, de är bara väldigt bra på att fatta konstiga... 02/05 skulle slänga ut pengarna direkt på en nes eller snes mini, dock switchen den får dom ha för sig själv alternativt slänga i sjön om dom vill ^^ 02/05 Det låter rimligt, ifall du utgår ifrån att produktionen av NESC skulle förhindra produktionen av Switch, typ som att den skulle ta upp utrymme i samma fabrik. Från ett företag i Nintendos storlek så VILL jag ju tro att dem skulle kunna producera båda... 01/05 Vad tjänar Nintendo på det då? Men det är ju klart, för ett företag med 8 anställda, två skruvdragare och en stor tub lim så måste man ju naturligtvis prioritera...eller vänta nu 01/05 Och? Såldes ju bara med 30 spel och kan ändå inte konkurrera ut något annat. Ungefär som att lägga ned försäljningen på en bästsäljande bok då dem kom på att folk kunde läsa den två gånger. 01/05 Att fokusera på den konsol som säljer bäst just nu och som för Nintendo är viktigast att den säljer bra för att hålla sig kvar på den framtida spelmarknaden är att fokusera på framtiden. Det finns mängder av inofficiella alternativ för NES Classic som... 01/05 Man skulle ju kunna tro att om man vill satsa på framtiden att man dels ser till att göra så stor vinst som möjligt, dels tillfredsställer sina kunder. Hur dyr kan mini-nes varit att tillverka? Nintendo jobbar stenhårt på att "misstolka" sin marknad och... 01/05 Att sluta producera sina bäst säljande produkter är väl knappast att fokusera på framtiden... Riktiga flumhuvuden :D 01/05 Ja varför dem ska sträva bakåt och inte framåt kan man ju fundera över. Satsa mer tid åt framtiden istället för att släppa "gamla" spelkonsoler! Nostalgi i all ära. Det är en rolig grej dock det här med NES och SNES ändå. Dem släpper bara ett visst anta... 01/05
Skicka en rättelse