Tredje storyfokuserade medarbetaren tackar sig, efter 12 år i företaget.

De flesta har nog gett upp hoppet om ett Half-Life 3 (eller bara en ordentlig avslutning till Half-Life 2) och det senaste avhoppet från Valve strör salt i såren. Chet Faliszek har arbetat på studion i över 12 år där han varit direkt inblandat i storyn för Gordon Freemans eskapader, Portal och Left 4 Dead-spelen. Faliszek är dessutom den tredje pennan att lämna Valve på kort tid. Erik Wolpaw, som också jobbat mer än ett decennium på företaget, slutade i februari och kollegan Marc Laidlaw lämnade Valve redan för ett år sedan.

Faliszek har varit en av drivkrafterna bakom studions VR-satsningar och det är oklart hur detta påverkar framtiden för Steam VR.

Gravity gun, att kunna slå, ta upp saker och alla dessa pussel. Allt det var ju riktigt coolt med hl2. 03/05 Vad var det som var banbrytande i HL2. Jag vet att fysiken marknadsfördes hårt och kändes också ganska speciellt, men vad det tillförde vet jag inte... 03/05 Det kommer nog att släppas men de kan inte släppa det utan att det introducerar något lika banbrytande som sina föregångare och det har ärligt talat inte hänt jättemycket sedan HL2 släpptes utöver rent ögongodis. 03/05 Det är inte noterat, gabe är majoritetsägare, och företaget har sin fria arbetspolicy så nu har dina känslor fått övertaget. Valve tar sin tid och det är bra. 02/05 Men ge upp allihop. Half-Life 3 kommer aldrig hända. Valve är inte intresserade av att skapa story-drivna spel längre utan en massa billiga och snabba cash-spel. Sist de gjorde nåt vettigt var Portal 2 och de flesta av de personerna har slutat, och inge... 02/05 Mighty Number Nine blev en bra andlig uppföljare... 02/05 @Pretorian24: Källa? FZ nämner ju Half-Life tre(3) gånger! 02/05 Om jag var han skulle jag slå mig ihop med de andra två och göra en andlig uppföljare, fansen lär ju köpa det oavsett. 02/05 Att han lämnar Valve innebär ju inte att chanserna för HL3 minskar. Manuset för HL3 är med största sannolikhet klart sedan långt tillbaka. Skulle tippa på att en av anledningarna till varför HL3 dröjer är för att Valve inväntar mer avancerad AI, och kan... 02/05 Precis, senaste var väl Portal 2 och det var tämligen fantastiskt. Tveklöst en av mina bästa spelupplevelser på åratal. Men nu verkar det vara slut med det roliga från Valve. :( 02/05
Skicka en rättelse