Han hade rätt om både PS4 Pro och PS4 Slim, har Damian Thong även rätt om PS5?

Playstation 3 släpptes 2006, uppföljaren PS4 nådde oss 2013. Behöver vi bara vänta i fem år på Playstation 5? Svar ja, åtminstone om vi ska tro analytikern Damian Thong i Wall Street Journal.

Vi vet förstås inte om konsolen ens kommer heta Playstation 5, men vi vet att Thong haft rätt gällande Sonys hårdvara två gånger tidigare. Både PS4 Pro och PS4 Slim hade han rätt om.

Enligt Thong ska alltså PS5 släppas under nästa år, vilket i så fall innebär att den släpps ungefär två år efter konsoluppgraderingen PS4 Pro. Too soon? Med tanke på att Playstation 4 fortfarande säljer som smör talar det för att Sony kanske vill rida på den vågen ytterligare ett tag framöver.

@whoo: Jo, skillnader är det såklart, men inte lika mycket som från typ SNES till N64 eller PS2 till PS3, så förbättrningarna finns där hela tiden men de minskar med tiden. 11/05 @Espresso_Bengt: Kan inte hålla med. Grafiken på PS4 pro på senare tids titlar (horizon, uncharted 4) är ju hästlängder från vad ps3:an levererade... 10/05 Jag osäker på om huruvida vi inte egentligen ger olika uttryck för samma sak. Jag syftar mer eller mindre på en bildskärm med bra specs som saknar TV-mottagare(möjlighet att att ta emot signaler, vilket gör det till en "konventionell TV"). Det spelar... 05/05 Om man tänker på det här med avtagande marginalnytta, att gå från 10kvm lägenhet till 20kvm är stor skillnad upplevelsemässigt, men att gå från 80kvm till 90kvm är inte alls lika stor skillnad, men skillnaden i kvm är lika stor i båda fallen. På samma... 04/05 @Qn1f3: Med andra ord är konventionell tv före monitorer och om konventionell tv är så 2010 så borde monitorer vara så 1991? 04/05 Än finns det tid dock. Det börjar ju komma monitorer i +40"-klassen med relativt intressanta specs, så jag ser det inte som en omöjlighet att det blir verklighet inför PS5. 03/05 Låter rimligt i mina öron. Så som det ser ut så kommer Scorpio bräda PS4 Pro rätt rejält, vilket förmodligen inte är ett bra scenario. Gällande kostnad: 1) Vill man ha en #pcmasterrace får man väl slänga ut minst 15 kakor, kanske 20? Jag har ju för samm... 03/05 Om Sony gör den bakåtkompatibel, begränsar inte det möjlig hårdvara då? Vi som funderar på PS5 har ju redan någon variant på PS4 hemma, varför skulle vi inte vilja ha det bästa möjliga 2018? Själv har jag både PS4 och Pro hemma, behöver verkligen inte... 03/05 Svårt att tänka mig att de skulle hård-lansera ett nytt PS5 - alltså att den icke-kompatibel med PS4-titlar. Blir nog ett Project Scorpio-liknande inslag där hårdvaran får sig en knuff. 03/05 När det gäller konsoler så kan jag verkligen inte hålla med. Om du vill ha det bästa så spelar du inte på konsol utan på PC och där är jag helt och hållet med om att folk uppgraderar sina saker två gånger per år men väldigt många (iaf de som jag känner)... 03/05
Skicka en rättelse