Valve har kritiserats för sin slappa hantering av supportärenden gällande den digitala plattformen Steam. Nu ämnar företaget bli mer transparenta i vad vi tolkar som ett steg i att helt enkelt bli bättre i hanteringen.

En ny sida med statistik visar hur många ärenden som skickas till Valve, samt hur många som fortfarande väntar på svar. Det finns också information om vilka kategorier av problem som finns och hur stor andel de står för. Ungefär 75000 ärenden trillar in till Valve varje dag. En överväldigande majoritet av dem handlar om återbetalning av spel. De allra flesta av dessa behandlar Valve inom ett par timmar, enligt Valve själva. Läs mer i Steam-bloggen.

Vad är dina erfarenheter av Valves supporthantering? Tycker du att de gör att bra jobb?

Jo så här i efterhand så känns det som jag borde ha valt att få pengarna till Steam wallet istället. Aja det får bli nästa gång:D 04/05 Japp, ska man ha pengarna på kontot så är det tiden det tar. Tillbaka i steam-cash går mycket snabbare. 04/05 Gjorde refund tre gånger på en vecka för ett tag sen, aldrig begärt refund innan. Fick svar inom ett par timmar varje gång. Alla tre gånger dröjde det knappt 24h innan pengarna kom (vilket även var tiden de sa det skulle ta, då jag ville ha dem i min... 04/05 Jag har gjort refund 2 gånger de senaste 2-3veckorna. Senast så fick jag svar 3timmar efter jag kontaktat support. Dock har jag inte fått pengarna än det va 5dagar sedan och valve säger det kan ta upp mot 14dagar... 04/05 "Steam erbjuder återbetalning, inom två veckor efter köpet och med mindre än två timmars speltid..." Du hade tre gånger så många speltimmar, så inte så jättekonstigt. 03/05 Jag förstår inte problemet. Har du spelet igång mer än tillåten tid så tough luck. Står klart och tydligt. Varför skulle reglerna brytas för din skull? 03/05 Ville ha en refund för Fallout 4 pga buggar & dålig systemkompabilitet men det fick jag inte för att jag hade "spelat" i 6h istället för 5h som är max (även om majoriteten av tiden bestod av felsökning). Thanks Valve. 03/05 Blev av med en massa spel, 1 minut senare hade jag allt tillbaka, mycket praktiskt. 03/05 Jag har också alltid fått svar. 03/05 Jag har inte orkat skriva till Steam, men har tänkt göra det några gånger då saker inte fungerat. Trodde inte att jag skulle få svar i tid. Men det har löst sig med att jag hittat svar och lösningar i Gemenskapsguiderna eller sökning om spelproblem på... 03/05
Skicka en rättelse