Och lovar att pc-versionen absolut inte är någon slafsig portning.

Förra veckan landade en demoversion av Prey, vilket är förträffligt för dig som är sugen att testa spelet innan det släpps i morgon. Men den släpptes bara till PS4 och Xbox One, vilket gjort pc-spelare upprörda.

Helt i onödan, menar Raphael Colantonio, creative director hos utvecklaren Arkane. Han pekar på Steams refund-funktion, som ger dig möjlighet att lämmna tillbaka spelet och få pengarna åter. Men det hvuudsakliga skälet till att det inte blev någon pc-demo är resursbrist – man hann inte göra demoversioner för alla tre plattformarna, säger han till Ausgamers.

Det är bara en fråga om resurstilldelning. Vi kunde inte göra en demo till både konsolerna och pc, vi var tvungna att välja. Dessutom har pc Steam. Steam-spelare kan helt enkelt lämna tillbaka spelet inom två timmar, så det är redan som en demo.

Han slår också tillbaka farhågorna om att pc-versionen skulle vara en slafsig portning. Det har nämligen uttryckts oro för det efter den rätt darriga pc-versionen av Dishonored 2, som liksom Prey ges ut av Bethesda.

Jag vill också klargöra att det inte är någon pc-portning. Jag hör 'åh, de kommer sabba pc-portningen', men det finns ingen pc-portning. Vi har gjort spelet på pc. Det är ett pc-spel. Det har dessutom en annan motor än Dishonored. [2 /red.] Så det är möjligt att vi får våra egna problem, men vi är givetvis väldigt försiktiga efter det som hände med Dishonored 2. Så vi ville vara säkra på att pc-versionen av Prey är bra.

Prey släpps i morgon, och Steam-versionen blir upplåst vid midnatt. Bethesda ger aldrig ut recensionskoder i förtid längre (vilket kan vara bra), så FZ:s recension läser du i helgen eller på måndag.

Det påminner lite om det gamla skräckspelet F.E.A.R. 06/05 Låter som X-Files 04/05 "Missbruk Återbetalningar är gjorda för att eliminera risken med att köpa titlar på Steam - inte som ett sätt att få gratis spel. Om vi tror att du missbrukar återbetalningar, kommer vi sluta erbjuda dig dem." 04/05 @Qrush: Tror inte att Steam refunds är till för att testa ett spel innan du köper det, eftersom du redan köpt det och sedan får tillbaka pengarna. Då måste du ha pengar i första hand. 04/05 Tycker fiendena ser alldeles för tråkiga ut i Prey, bara en massa svart sörja 04/05 Göbben har fått allt om bakfoten. En demo är en demo, dvs man låter det gå publikt för att locka och hitta de sista buggarna i spelet. Givetvis är allt ett svepskäl för att spara pengar - hiva över ansvaret på andra och de får i sin tur stå för kalaset.... 04/05 Berättigad, det är ett ord man kan använda för att beskriva många av er. "Oerhört jobbigt att använda Steam-refund som demo." Nej, det är inte oerhört jobbigt. Jag har själv använt funktionen två eller tre gånger och det är nästan på gränsen till att... 04/05 Jävligt dålig attityd från utvecklarna. Ok att de inte hinner fixa demo, det kan jag köpa. Men att sen uppmuntra folk att istället utnyttja en utomstående tjänsts returpolicy för att få "gratis" demo är unket. De slipper slösa pengar och kunden är nöjd.... 04/05 Det var ta mig grön mycket bättre förr. Då gjordes det demoversioner av nästan varenda spel, som PC-tidningar sedan gav en på en skiva. 04/05 Oerhört jobbigt att använda Steam-refund som demo. Måste sitta och hålla koll på tiden så jag inte spelar mer än 2h, måste dessutom begära pengarna tillbaka inom 14 dagar. Hittar jag sen spelet billigare på ett annat ställe måste jag avinstallera hela... 04/05
Skicka en rättelse