Läs på om den svenska arkadspelshistorien.

Nyligen släpptes boken "Insert Coin: Arkadspelens uppgång och fall i Sverige". Som titeln antyder går den igenom ett stycke spelrelaterad nutidshistoria, med såväl moralpanik som entreprenörskap som ingredienser.

Så här beskrivs boken:

Insert Coin är både en nostalgisk återblick och intressant nutidshistoria. Här möter vi utställarna, generalagenterna, spelarna och myndigheterna, samt upplever spelen och platserna på nytt. Nyckelpersoner på företag som Cherryföretagen, Bally Scandinavia och Dannemans Automater delar med sig av brancherfarenheter som sträcker sig från 1940-talet fram till idag.

FZ tävlar ut tre signerade exemplar av boken! Svara rätt på frågorna nedan senast måndag den 8 maj för chans att vinna ett exemplar.

Om tävlingen ser knas ut på mobilen kan du istället tävla härifrån.

Lycka till!

Kommer ihåg när vi på sjuttiotalet åkte till Alexander Lukas på Hötorget och spelade på spelautomaterna. (Den svartvita fotot i bildspelet.) Det gick åt många mynt där. På båtarna fanns det även arkadspel som vi alltid spelade. Outrun var favoriten! 06/05 Författaren kunde jag nog lista ut utan att Google - resten är tyvärr rena gissningar men kommer nog att köpa den om jag inte vinner så tack för tipset. PS. Saknar författarens krönikor på FZ - nystart?. 05/05 Brukade lira arkadspel på den lokala Sibyllan. Dom hade 2 elr 3 maskiner dom brukade skifta då och då. Allt ifrån Pang till Robocop och P.O.W. lirade man. :) Sen drog man väl in till stan och besökte nån arkadhall vid nåt tillfälle också. Och icke att... 04/05 Tre kronor för ett spel, en femma för två! 04/05 Gammal nog att minnas hur stort det var att fylla sexton och få lov att vistas ensam inne på hallen. Nostalgi. 04/05 Det var bättre förr. Fast nu har jag ett gäng pcb:s från när det begav sig. Härlig känsla att kunna plocka fram Toki, Rush & Crash eller Bubble Bobble och känna sig som en 12-åring på Finlandsfärjan igen. 04/05 Mins när man var knodd och kuta iväg till hallen för att kika när de stora coola grabbarna lirade. Hade man tur satt man på några mynt och gjorde allt för att växa sig lite längre. 04/05 Den boken köpte jag häromdagen :) underhållande. Älskar arkad. Förövrigt kunde killen på bilden i artikeln (han med tuppakammen) varit mig under 80-90talet :P 04/05 Alltid önskat mig en ny arkadhall. 04/05 @telison: Googlare får inga polare. 04/05
Skicka en rättelse