Många är vi som med bister uppsyn hytter med näven varje gång ett spel kräver att vi laddar hem en helt ny klient för att kunna spela. Framåt slutet av månaden slutar mmo-liret Black Desert Online vara en av syndarna då det ansluter till Steam.

Den 24 maj går spelet att köpa via Steam. Vi vet ännu inte vad prislappen landar på, men det ska utöver själva spelet även gå att köpa in game-valuta via Valves plattform. Har du redan köpt spelet går det tyvärr inte att länka till Steam-versionen.

Black Desert Online släpptes här i väst under förra året. Det tillåter dig bland annat att bygga ett slavimperium och skapa hiskeliga missfoster. Lär dig mer om det i vår guide över udda saker att göra i spelet.

Via vg247.

Jag spelade ett tag men ledsnade då alla pre-order saker blev låsta till en server, när man inte ens visste vilken server man ville spela på. Spelet kändes även som en grindfest som var värre än tidiga wow. 05/05 Kalla mig ytlig eller w/e, men för mig är det en deal breaker att utrustning man hittar och använder inte påverkar karaktären visuellt. Det som visas är istället kosmetika som man får pröjsa riktiga cash för. Så var det i alla fall när spelet släpptes.... 04/05 Precis så var det för min del, men jag tittar in då och då med långa mellanrum fortfarande. Tyvärr hamnar man lätt i det mönstret och förstör det mer för sig själv av ren girighet än något annat, det blir svår att motivera att göra något annat än det... 04/05 Ett av de bästa MMO'sen på länge, skulle säga årets spel 2016. Det finns såklart brister med det också men ganska lite problem över lag med tanke på den massiva världen och det faktum att det är fullspäckat med innehåll. Det enda äkta open-world MMO jag... 04/05 Hemskt dåligt spel. 04/05 Det kostar 9.99€ på deras sida. Men kommer väl bli dyrare än det antar jag. Mellan 12-15€ kanske? :/ 04/05 Det finns en på youtube som drar djupa och insiktsfulla diskussioner som får en att tappa hakan. Sen har han en röst som är skön att lyssna på. I den här videon diskuterar han varför han slutade efter 3 månader, utan att hitta på någon ursäkt eller skyl... 04/05 Har snart uppnått 5000 timmar i spelet. Tycker väl att det är bättre än vad det var vid releasen men det är väldigt annorlunda från ett "vanligt/klassiskt" MMO som man kan vara van med. Hoppas givetvis på en stabil release på Steam. 04/05 @Prixm: Fortfarande runt 30 fps i städerna tyvärr. Installerade det igår men har inte spelat något pga dålig fps och att spelet känns som det är bygg på en isbana. 04/05 Jag gillade spelet men fick nog när det kändes som man skulle behövde ha spelet igång i bakgrunden dygnet runt för att man skulle komma framåt och fixa grejorna man villle ha. Började kännas som ett jobb och då var det dags att sluta. 04/05
Skicka en rättelse